Gönüllere Dokunuyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Aksaray'da da 7 bin gönüllü, dar gelirli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Aksaray'da da 7 bin gönüllü, dar gelirli ailelere destek oluyor.

Aksaray Valisi Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok'un başkanlığında devam eden, gönüllülük esasına dayalı projede, ilçe, belde ve köylerde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ziyaret edilerek, sorunlarına çözüm aranıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ve gönüllülerle birlikte, merkeze bağlı Yukarı Dikmen köyünü ziyaret eden Altınok, önce, bölge çocuklarının öğrenim gördüğü Oğuzata İlköğretim Okuluna uğradı. Altınok ve beraberindeki heyet, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra köy muhtarıyla birlikte Yukarı Dikmen köyüne gelen gönüllüler, maddi durumu kötü olduğu tespit edilen ailelerin evlerine konuk oldu. Sorunları ve istekleri dinleyen Gülhan Altınok, devletin imkanları ve Gönül Elçileri'nin katkıları ölçüsünde herkese yardım edileceğini söyledi.

Bu projeyle Türkiye'de bir duyarlılık oluşturmak istediklerini ifade eden Altınok, "Etrafımızdaki insanların farkına varacağız. Etrafımızda kimler yaşıyor- İhtiyaç sahibi insanlar var mı- Biz neler yapabiliriz- Bu proje bunları bir araya getirme projesidir" diye konuştu.

Projeyle, geleneklerimizdeki bazı değerleri yeşertmeye çalıştıklarını dile getiren Altınok, şunları kaydetti:

"Gönül elçilerimiz, kendisi yapabiliyorsa kendisi, yapamadığı konularda da konu devletin kurumlarına iletilerek, bu kişilerin dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Biz, kendimiz neler yapabiliriz, onu düşündük. Önce etrafımızdaki köylerden başlayalım dedik. Köylerimizin neye ihtiyacı var- Köy okullarımızın eksikleri neler- Amacımız, her köye bir kütüphane kazandırmak. Okul ziyaretlerinin yanı sıra ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz. Bu köydeki her aileye gıda yardımında bulunduk. Elimizden geldiğince köy gezilerimize devam edeceğiz. İlimizde de devlete ulaşmaya çalışan, sıkıntısı olan vatandaşların devlete ulaşmasını sağlayacağız. Aksaray'da projemiz büyük destek gördü. Şu anda gönüllü sayımız 7 bin..."

Reklam
Reklam

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: