Gönüllü doktorlar, Somalili çocuklara 2 ton ilaç götürdü

Türkiye’den sağlık yardımı için Afrika’ya giden gönüllü doktorlar, Somalili çocuklar için 2 ton ilacı da...

Türkiye’den sağlık yardımı için Afrika’ya giden gönüllü doktorlar, Somalili çocuklar için 2 ton ilacı da beraberlerinde götürdü.
Kimse Yok Mu Derneği ve Uluslararası Sağlık ve Eğitim Derneği’nin (USEDER) ortak düzenlediği organizasyon ile 16 doktor, eczacı ve sağlık personeli ile 4 işadamı iki kafile bölgeye hareket etti.
Beraberlerinde çoğu çocukların ihtiyacı olan ilaç götüren gönüllüler, bir hafta sağlık ve gıda yardımı yaptıktan sonra Türkiye’ye dönecek.
Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan USEDER Genel Koordinatörü Hidayet Yiğit, Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, “Yardımlarımız devam edecek. İlk kafilede 7 doktor, bir eczacı 4 gönüllü işadamı var. İki ton ilaç götürüyoruz. Çoğu çocukların ihtiyacı olan ilaç ve sarf malzemeleri. İkinci grupta 7 doktor bir sağlık görevlisi bulunuyor. Ekiplerimiz bir hafta 10 gün kadar Somali’de kalacak. Biz de gönüllü olarak gidelim diye çok müracaat var. Kurban Bayramı için de organizasyonlar planlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz