Gönüllü Hekimler Dağ Köylerinde

Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgut Anuk ve diş hekimi...

Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgut Anuk ve diş hekimi eşi Gülsinem Anuk, gönüllü olarak Iğdır’ın dağ köylerini ziyaret ederek buradaki vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.

Tuzluca ilçesine bağlı dağ köylerini ziyaret ederek hem vatandaşları sağlık taramasından geçirdiklerini hem de onlarla sohbet ettiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr Turgut Anuk, yıllardır gönüllü olarak bu işi yaptıklarını söyledi. Anuk, “Buradaki vatandaşlarımızı muayene ediyoruz. Sağlık sorunlarına göre ilçe veya il merkezindeki devlet hastanesine davet yönlendiriyoruz. Hastanelere yönlendirdiğimiz kişileri yalnız bırakmayarak gereken desteği veriyoruz. Bu yıl çalışma alanımızı ilçeye bağlı Güzeldere, Akdeğirmen, Karataş, Uğurca, Kırkbulak, Kalaça ve Canderviş olarak belirledik. Zaman zaman şahsım, kimi zaman da gönüllü uzman hekimlerimizle dağ köylerimizi ziyaret edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Diş hekimi Gülsinem Anuk ise, “Geldiğimiz köylerin yolları çok ürkütücü, her yer uçurumlarla dolu, ama çok mutluyum ki bu köylerimize ulaştık. Köy ahalisiyle tanıştık, kaynaştık. İnşallah elimizden geldiği ölçüde bu köydeki ailelerimizin sağlık sorunlarıyla ilgileneceğiz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: