Gönüllü kan bağışçıları ödüllendirildi

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Elazığ Kan Bağış Merkezi, gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını ödüllendirdi.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Elazığ Kan Bağış Merkezi, gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını ödüllendirdi.

Elazığ Kan Bağışı Merkezi olarak 45 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye plaket, 25 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye Gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 8 kişiye bronz madalya verildi.

Ödül Törenine Yoğun İlgi

Elazığ Kan Bağışı Merkezi olarak 45 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye plaket, 25 kez kan bağışında bulunan 1 kişiye Gümüş madalya ve 10 kez kan bağışında bulunan 8 kişiye bronz madalya verildi.

Elazığ Kan Bağış Merkezinde düzenlenen madalya törenine, kan bağışçıları ile aileleri katıldı.

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü Kutlandı

Reklam
Reklam

Programda konuşan Kızılay Elazığ Kan Bağış Uzmanı Selçuk Dağtekin, kan bağışının önemine değindi. Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de “14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” çeşitli etkinliklerle Türk Kızılay’ı tarafından kutlanmakta olduğunu ifade etti.

Kan Bağışçılarına Teşekkür

Dağtekin, hiçbir karşılık beklemeden hayat kurtaran gönüllü kan bağışçılarına teşekkür ederek, kan merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“Güvenli Kan Temini Programı” Başarıyla Sürüyor

Dağtekin konuşmasında Türk Kızılay’ının sadece afetlerde olmadığına, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 15 Bölge Kan Merkezi ve 63 Kan Bağışı Merkezi ile “Güvenli Kan Temini Programı” başarıyla sürdürmektedir. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir” dedi.

Kızılay Gönüllü Kan Bağışçılarını Onurlandırdı

ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiş olduğunu dile getiren Elazığ Kan Bağış Uzmanı Selçuk Dağtekin, bu özel günün her yıl Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Merkezlerinde eş zamanlı törenlerle kutlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Elazığ Kan Bağış Uzmanı Selçuk Dağtekin, Türk Kızılay’ı gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği törenlerde yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşarak bağışçılarına madalyalar takdim ettiklerinin altını çizdi.

Program ikram ile sona erdi.

Muhabir/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: