Gönüllü öğretmenler, maddi durumu iyi olmayan çocuklara ders veriyor

Hakkari Eğitimciler Derneği'nin organize ettiği 17 gönüllü öğretmen, maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gitmeyen...

Hakkari Eğitimciler Derneği'nin organize ettiği 17 gönüllü öğretmen, maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gitmeyen ailelerin çocuklarına ders ve sınava hazırlık kursu veriyor.

SODES katkısıyla faaliyetini sürdüren Hakkari Eğitimciler Derneği, il merkezindeki okuma salonunda öğrencilere sahip çıkıyor. Derneğin organize ettiği gönüllü öğretmenler, 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerini eğitim sezonu boyunca kurs ve etüt çalışmalarına tabi tutuyor. 537 öğrencinin kayıtlı olduğu dernek, haftanın 4 günü eğitim imkanı sunuyor. Öğrencilere rehberlik hizmeti sunmanın yanında soru bankası, deneme kitapçığı gibi materyaler dağıtıyor.

Reklam
Reklam

Gönüllü öğretmen Çiğdem Şahin, “Milli Eğitim'de çalışıyorum. Gönüllü olarak hafta sonları gelip burada öğrencilere ders anlatıyorum. Okulda geri kaldıklar derslere yardımcı olmaya çalışıyorum." dedi. Öğrenciler ise kendilerine yardımcı olan gönüllü öğretmenlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: