Gönüllü Öğretmenlerin Ders Verdiği Öğrencilerden Büyük Başarı

Van Öğretmen Derneği (VÖDER)’ne üye olan gönüllü öğretmenlerin ders verdiği ücretsiz kurslara gidip SBS'ye giren...

Van Öğretmen Derneği (VÖDER)’ne üye olan gönüllü öğretmenlerin ders verdiği ücretsiz kurslara gidip SBS'ye giren bin 510 öğrenciden 853'ü, Van'ın en gözde okullarını kazanma başarısı gösterdi.

Başarılı öğrencilerden 15 tanesini makamında kabul eden Van Valisi Münir Karaloğlu, "VÖDER’de gönüllü olarak cansiperane çalışan öğretmenlerimiz, her yıl böylesi güzel çocuklarımızın kazanmasına vesile oluyor. İnşallah bu çocuklar lise sonunda güzel üniversitelere yerleşirler, sonra da şehirlerine dönerler ve ülkelerine faydalı birer insan olurlar." dedi.

Reklam
Reklam

Van Öğretmen Derneği’ne üye olan gönüllü öğretmenlerin ders verdiği ücretsiz SBS kursları, Van’da meydana gelen depremlere rağmen devam etti. Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kaynak desteğinde bulunduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Müdürlülüğü'yle ortak düzenlenen kurslara 4 bin 80 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerden 8. sınıfa giden, SBS’ye giren bin 510 öğrenciden 853’ü, Van’ın gözde okullarını kazanma başarısı gösterdi.

Van merkez ve ilçelerinde dar gelirli aileler, dershaneye gönderemediği çocuklarını, VÖDER’in açtığı ücretsiz kurslara gönderdi. Başarılı olan 853 öğrencinin 56’sı Fen Lisesi, 5’i Sosyal Bilimler Lisesi, 108’i Anadolu Öğretmen Lisesi, 426’sı Anadolu Lisesi, 62'si Sağlık Meslek Lisesi, 106'sı İmam Hatip Lisesi, 90'ı da diğer meslek liselerine yerleşti. Van’ın en popüler lisesi olan Türk Telekom Fen Lisesi, Özel Serhat Fen Lisesi ve Van İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi’ne yerleşen 15 öğrenci, kendilerine kaynak desteğinde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu’na ‘teşekkür’ ziyaretinde bulundu.

Reklam
Reklam

VALİ KARALOĞLU ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız, VÖDER Okuma Salonları Genel Koordinatörü Mahmut Karak ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğrencileri kabul eden Vali Münir Karaloğlu, öğrencileri, elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Öğrencilere, başarılarının devamını dileyen ve çocukların başarılarına önemli katkı sağlayan VÖDER’i kutlayan Vali Karaloğlu, “Bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Güzel okullar kazanmışsınız. İnşallah bu okullar bundan sonraki hayatınızın şekillenmesine de vesile olur. Size bir emek verildi. Bu emeğin karşılığını vermiş olmanız güzel. VÖDER’de gönüllü olarak cansiperane çalışan öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz. Her yıl böylesi güzel çocuklarımızın kazanmasına vesile oluyor. İnşallah bu çocuklar lise sonunda güzel üniversitelere yerleşirler, sonra da şehirlerine dönerler ve ülkelerine faydalı birer insan olurlar, bizler de onlarla gurur duyarız. Çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.

26 KURSA 4 BİN 500 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTI

Reklam
Reklam

VÖDER Başkanı Zekeriya Yıldız da yıl içinde açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Yıldız, geçtiğimiz yıl Van merkez ve ilçelerinde 26 kurs açtıklarını, açılan SBS kurslarına 6, 7 ve 8’inci sınıfta okuyan toplam 4 bin 500 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydetti. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra bazı öğrencilerin il dışına gitmesi sebebiyle kurslara 4 bin 80 öğrencinin devam ettiğini ifade eden Yıldız, ”Her türlü olumsuzluğa rağmen öğretmenlerimiz tatile çıkmayarak ve il dışına gitmeyerek öğrencilerimizi sınava hazırlamaya devam ettiler. Sayın valim, sizlerin moral desteğiyle gönüllü öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi, tercih ettikleri okullara yerleştirmeyi başardılar. 8’inci sınıfa giden ve kurslarımıza gelen bin 510 öğrenciden 853’ü tercih ettikleri okula yerleşti. Bu da bizleri son derece memnun etti. İnşallah bu yıl aynı başarıyı katlayarak devam ettireceğiz. Bu vesileyle kurslarımızın açılmasına verdiğiniz destek ve katkıdan dolayı öğrencilerimiz ve aileleri adına sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin taleplerini de dinleyen Vali Karaloğlu, öğrencileri tebrik ederek, hazırlanan hediyeleri verdikten sonra ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: