Gönüllü Türk Doktorları Nijerya'da Hastane Yaptırdı

Türk doktor ve sağlık çalışanlarının dünyanın dört bir yanındaki karşılıksız hizmetleri her geçen gün artarak...

Türk doktor ve sağlık çalışanlarının dünyanın dört bir yanındaki karşılıksız hizmetleri her geçen gün artarak devam ediyor. 'İnsanın olduğu yerde biz de varız' sloganıyla hareket eden Türk doktor ve sağlık çalışanları, kendi imkanlarıyla Afrika ülkelerinden Nijarya'da tam donanımla hastane yaptırdı. Kenya'daki hastanenin yapımı ise sürüyor.

Eskişehir Sağlık Mensupları Derneği ( ESMED) Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Eroğul, yaptığı açıklamada, Türk doktor ve sağlık çalışanlarının katkılarıyla Nijerya'da yaptırılan 'Nizamiye Hospital'in tamamlandığını söyledi. Eroğul, nisan ayında hizmete girecek hastanede 15 uzman, 100 yardımcı sağlık personelinin 24 saat esasına göre Nijeryalılara hizmet vermek için gün saydığını kaydetti.

Reklam
Reklam

ESMED Başkanı Dr. Eroğul, her ilde birer dernek çatısı alında bir araya gelen doktor ve sağlık çalışanlarının 'insanın olduğu yerde biz de varız' sloganıyla başlattığı yurt içi ve yurt dışındaki karşılıksız hizmetlerinin her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti. Türkiye'nin 81 ilindeki sağlık derneklerinin önce federasyon sonra da konfederasyon haline geldiğini, şimdi de Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında insanların hizmeti için şifa dağıtmaya çalıştığını vurgulayan Dr. Eroğul, birlik, beraberlik ve fedakârlık içerisinde devam eden bu çalışmaların her yerde büyük takdirle karşılandığını vurguladı.

Dr. Eroğul, aralarında ESMED'in de olduğu derneklerin Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu'yla (USAF) dünyanın dört bir yanındaki sağlık yönünden yardıma muhtaç insanları el uzatmak için dana geniş kapsamlı çalışma başlattığını ifade etti. Şimdi de dernekleşen gönüllü sağlık personelinin 'VESKON' adı altında bir konfederasyon çatısı altında bir araya geldiğini anlatan Dr. Eroğul, "Konfederasyon olarak dünya çapında acil-sağlık ve afet hizmetleri, ilaç ve tıbbi malzeme yardımları, yeni hastanelerin açılması, sağlık eğitimlerinin verilmesi gibi pek çok konuda daha büyük projelere hazırlanmakta." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda, USAF öncülüğünde Türk doktor ve sağlık çalışanlarının yardımlarıyla Nijerya'da bir hastane yapıldığını, Kenya'daki hastane inşatının ise devam ettiğini kaydeden Eroğul, "Nisan 2013'de Nijerya'da Nizamiye Hospital isminde bir hastane, Türk doktor ve sağlık çalışanlarıyla birlikte hizmete başlaması için gün sayıyor. Yeni açılacak olan bu hastanemizde 15 uzman, 100 yardımcı sağlık personeli ile 24 saat hizmet verecek. Ülkemiz insanının yardımseverliliği, insan sevgisi, fedakârlığı bu eser ile birlikte Nijerya'da hissedilecek." diye konuştu.

Eroğul, Türk doktor ve sağlık çalışanlarınca yapılan ameliyat, ilaç ve tıbbi cihaz yardımların bir gün mutlaka bu ülkelerin insanları ve yöneticilerince minnet ve şükranla anılacağının altını çizdi.

Eroğul, "Derneklerimiz, federasyonumuz insanlık ruhu ve insan sağlığı adına dünyanın dört bir yanında hizmet vermenin gayreti içinde sürekli sürekli çalışmalarına devam edecektir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: