Gönüllüler, Bayramda 100 Kişiyi Boğulmaktan Kurtardı

KOCAELİ (AA) - Koceeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezinde (KOSKEM) görevli gönüllüler, Ramazan Bayramı boyunca 100 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Koceeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezinde görevli gönüllüler, Ramazan Bayramı boyunca 100 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Darıca Bayramoğlu Plajı'nda düzenlenen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bayram süresince Türkiye'de çok sayıda vatandaşın boğulduğunu, yaşanan acılardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Özellikle Karadeniz sahillerinde boğulma olayları yaşandığını vurgulayan Karaosmanoğlu, şunları söyledi: "Kocaeli sahillerinde bayram süresince hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik. Allah'a şükür hiçbir vatandaşımız boğulmadı. Gönüllü ekiplerimiz, 1 ay içinde 200, bayram tatili boyunca ise 100'ü aşkın kişiyi boğulmaktan kurtardıar. En önemli katkıyı sağlayan arkadaşlarımız sahillerimizde gönüllü çalışanlarımızdır. Gönüllü sağlıkçımız, dalgıç ve kurtarıcı arkadaşımız var. Bunlar herhangi bir ücret almıyorlar. Bizim personelimiz de değiller." Karaosmanoğlu, gönüllerin bayram tatilinde de özveriyle çalıştığını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından KOSKEM bünyesindeki gönüllülere teşekkür belgesi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz