Gönüllüler Bayramda Gönülleri Fethetti

Hatay'ın Erzin ilçesinde iş adamları, maddi durumları iyi olmayan ailelere kurban eti dağıttı. Erzin Genç...

Hatay'ın Erzin ilçesinde iş adamları, maddi durumları iyi olmayan ailelere kurban eti dağıttı. Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD)'nin organize ettiği etkinlik kapsamında gönüllüler yaptıkları yardımla 330 aileyi sevindirdi.

Kurban Bayramı, kardeşlik, sevgi ve paylaşma duygularının büyümesine katkıda bulunuyor. Sosyal dayanışmanın güçlenmesine vesile olan bayram, zenginle fakir arasında sağlam köprüler kuruyor. ERGİAD da bayramda önemli bir etkinliğe imza attı. Dernek üyeleri, ilçeye bağlı mahalle ve köylerde maddi durumları iyi olmayan ve kurban kesemeyen aileleri tespit etti. Yardımseverlerin destekleriyle kesilen kurbanların etleri özenli bir şekilde şeffaf kutulara yerleştirilerek paketlendi. Hayırda yarışan 10 gönüllü, tespit edilen ailelerin kapılarını çalarak kurbanlık etlerini bu ailelere ulaştırdı. Dernek üyelerini karşısında gören vatandaşlar kimi zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam

Erzin'de ilk kez yapılan organizasyonla maddi durumları iyi olmayan ailelere ulaştıklarını ifade eden ERGİAD Üyesi Musa Baş, ''Bayramlar sevinçlerin daha derin yaşandığını, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderildiği özel günlerdir. Biz de çok şükür bu görevi yerine getiriyoruz. 330 aileye kurban eti ulaştırdık. Dağıtımı yaptığımız sırada kimsesiz yaşlı bir teyzenin bizi karşısında görüp göz yaşlarına boğulması bizi çok etkiledi. Kurban Bayramı, bize biz olduğumuzu hatırlattı. Teyzenin eti aldıktan sonra 'Allah sizlerden razı olsun' demesi bizim için yeterliydi. Kurban Bayramı zaten bunun için var. Sofrasında eti olmayan ailelere koşmak, onlara gerçek bir bayram yaşatmak lazım. Şükürler olsun biz bugün bunu yapıyoruz. Umut ediyoruz bu güzel etkinlikler bayramlarda ve bayram olmayan diğer günlerde de devam edecek.'' diye konuştu.

Kurban Bayramı’nın et yeme bayramı olmadığının altını çizen ERGİAD Başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz, ''Kurban, Hak yolunda fedakarlığın bir alameti, Cenab-ı Hakk’ın verdiği nimetlerin bir şükranıdır. Bunun neticesi de, birçok sevaba nail olmak ve nice felaketlerden kurtulmaktır. Dernek olarak hayırsever vatandaşların, dernek üyelerimizin katkılarıyla bir ton kurbanlık etini 330 aileye ulaştırdık. Kurbanın 'paylaşmak' manasını burada gerçekleştirmiş olduk. Merkez mahallelerimizde ve köylerde arkadaşlarımızla etlerin dağıtımını yaptık, bol bol hayır duaları aldık. Yaşlı teyzelerimiz, amcalarımız etleri kendilerine getirdiğimizi öğrenince gözleri dolarak tebessümle bizlere baktılar. Kurban Bayramı'nın manevi iklimini bizler de bu şekilde yaşamış, hissetmiş olduk.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz