Gönüllüler, Diyarbakırlı Kardeşleri Ile Buluştu

Kurban Bayramı’nı Diyarbakır’da geçirmek için şehre gelen gönüllüler, ziyaret ettikleri ailelere yarım paketleri ve çocuklara...

Kurban Bayramı’nı Diyarbakır’da geçirmek için şehre gelen gönüllüler, ziyaret ettikleri ailelere yarım paketleri ve çocuklara oyuncaklar götürdü. Bayramlaşmalar sonrasında duygu dolu anlar yaşandı. Gönüllüleri ellerindeki hediyelerle gören muhtaç aileler, ‘Bayramımızı bayram ettiniz’ sözleri ile sevinçlerini paylaştılar.

Avrupa’nın ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Diyarbakır’a gelen yardım severler, Nil Koleji’nde bir araya geldi. Kolejdeki programa Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, Nehir Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İbrahim Köklükaya, Ülker yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır Müftüsü Erdoğmuş, kurbanın, insanların birbirine yaklaşmasına vesile olduğunu dile getirdi. Kurban sayesinde birbiri ile daha önce ilişki kurmayan insanların bu sayede birbirlerini tanıdığını ifade eden Erdoğmuş, bayramın sevinme ve sevindirme olduğunu kaydetti. Diyarbakır’a gelen yardım severlere teşekkür eden Erdoğmuş, “Diyarbakır’ın, sadece kurbana ihtiyacı yok. Diyarbakır’daki susuzluğun asıl sebebi cahilliktir. Buraları eğitimin ışığı ile aydınlatmak gerekiyor. Buradaki insanlara daha çok kol kanat germek lazım. Kurbanın bu şekilde geçirilmesinden dolayı çok mutluyum ve gelecek için umutluyum.” dedi.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Umut ise çaresiz insanların Kimse Yok Mu şemsiyesi altına girmeye çalıştığını söyledi. Türkiye ve yurt dışından gelen yardım severlerin, Diyarbakır’da 20 bin aileye ulaştığını ifade eden Umut, bu olaydan ötürü çok mutlu olduklarını belirtti. Gönüllülerin ve muhtaç ailelerin birbirine sarılmasının ‘Ensar-Muhacir’ kardeşliğini aklına getirdiğini dile getiren Umut, “İnsanların böyle kucaklaşması ancak böyle bir ruhla olur.” ifadesine yer verdi. Kardeşlik destanının devam edeceğine inandığını kaydeden Umut, kardeşlik şemsiyesi altına girmeyenin kalmaması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Ekşi de eğitimcilerin, iş adamlarının ve gönüllüler sayesinde doğu batı kardeşliğinin kurulduğunu ifade etti. Mezhep, etnik köken, dil farklılıklarının kardeşliğin arasına giremeyeceğini dile getiren Ekşi, “Diyarbakır, bizim kardeşimizdir. Ülkemizin birlik ve kardeşliği adına güzel bir yer. Buraya gelen bir çok kardeşimiz var. Buradaki kardeşlerimizi çok seviyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: