Gönüllülüğün Durumu Raporu, BM Genel Kurulu'na sunulacak

Birleşmiş Milletler Dünyada Gönüllüğün Durumu Raporu tüm dünya ile aynı anda İstanbul'da açıklandı ‘Dünyada Gönüllülüğün...

Birleşmiş Milletler Dünyada Gönüllüğün Durumu Raporu tüm dünya ile aynı anda İstanbul'da açıklandı

‘Dünyada Gönüllülüğün Durumu Raporu’, gönüllülüğün evrenselliğini, faaliyet alanlarını ve kapsamını açıklayarak ve 21. yüzyılda ortaya çıkan yeni gönüllülük trendlerini ele alarak insanları gönüllülüğü daha iyi anlamaya teşvik ediyor. Rapor, sürdürülebilir geçim, sosyal içerme, sosyal uyum, afet riskini azaltma, yönetişim ve siyasal katılım gibi çeşitli alanlarda sağlanan önemli katkıları inceliyor.

Reklam
Reklam

‘Dünyada Gönüllülüğün Durumu Raporu’, ayrıca daha iyi bir topluma dair alternatif bir vizyon sunuyor ve gönüllülüğü ileriye taşımanın yollarını ele alıyor. Raporun, gönüllülüğün dünya çapında daha fazla tanınmasını, kolaylaştırılmasını, yaygınlaştırılmasını ve teşvik edilmesini sağlaması bekleniyor.

BM Kalkınma Raporu Türkiye bürosundan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son yıllarda dünyayı sarsan çoklu krizler olmasaydı bile hükümetlerin ve uluslararası aktörlerin çalışmalarının insanlar tarafından desteklenmesine ihtiyaç duyulacaktı. Binyıl Kalkınma Hedefleri de dahil olmak üzere uluslararası ölçekteki kalkınma hedeflerine ulaşılabilmesi ve sonuçların kalıcı olması için insanların gönüllü katılımı ve desteği son derece önemli. Buna rağmen, gönüllülük, barış ve kalkınma gündeminde hala yeterince yer almıyor. ‘Dünyada Gönüllülüğün Durumu Raporu’, bu durumun değişmek zorunda olduğunu gösteriyor ve henüz kabul görmemiş, yenilenebilir bir kaynağı gün ışığına çıkarıyor."

Reklam
Reklam

Gönüllüğü konu alan ilk Birleşmiş Milletler Raporu, bugün New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz