Google akıllı saat hakkında yeni detaylar

Google akıllı saat henüz resmiyet kazanmamış olsa da, telefonun özellikleri hakkında yeni detaylar internete sızdı.

Google akıllı saat henüz resmi olarak açıklanmış değil ama teknoloji dünyasındaki genel kanı cihazın gerçekten de yapım aşamasında olduğu yönündeydi. Son günlerde giyilebilir cihazlara duyulan ilgi hızla artarken, özellikle akıllı saat pazarı hızla gelişti ve birçok dev firma kendi ürünlerini satışa sundu veya resmi olarak tanıttı. Teknoloji dünyasında kendisine yer edinmeyi başarmış bu dev firmalar kendi akıllı saatlerini geliştirirken, Google’ın buna dahil olmaması olasılıksız görünüyordu. Teknoloji dünyasında büyük çoğunluk Google’ın akıllı saat geliştirmekte olduğuna zaten çoktan ikna olmuştu ama son olarak internete sızan detaylar bu duruma şüpheci yaklaşanları da ikna edecek gibi görünüyor.

Reklam
Reklam

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri yakalamak ve internete sızdırmak konusunda en tanınmış kaynaklardan olan evleaks, Google akıllı saat hakkındaki ilk detayları teknoloji meraklılarıyla paylaştı. Oldukça güvenilir bir kaynak olarak değerlendirilen evleaks’den gelen bilgilere göre, Google akıllı saat LG tarafından yapılacak. 280 x 280 çözünürlükte 1.65 inç IPS LCD ekrana sahip olan akıllı saatin donanımsal özellikleri arasında 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza da yer alacak. Akıllı saatte hangi işlemci kullanılacağı bilinmiyor ve her ne kadar Android işletim sisteminin kullanılması kaçınılmaz olsa da işletim sisteminin hangi versiyonuna yer verileceği de henüz belli değil.

Google akıllı saat hakkında ortaya çıkan son haberler gösteriyor ki, Google’ın orijinal planı akıllı saati bu ay içinde resmi olarak tanıtmakmış ama yapım aşamasında yaşanan gecikmeler sebebiyle akıllı saatin tanıtımı Haziran ayına ertelenmiş. Haziran ayında sonlarında Google I/O etkinliğinin düzenleneceği düşünülecek olursa, yeni akıllı saatin, Nexus 5 ve Android 4.5 ile birlikte bu etkinlikte tanıtılması olası görünüyor.

Reklam
Reklam

Watch Dogs Ubisoft’un Zorlamasıyla Duyurulmuş