Google Glass benzeri ürün 'Baidu Eye'

Birçok kişi tarafından merakla beklenen Google Glass daha çıkmadan oldukça ses getirdi. Ancak Google Glass benzeri farklı projeler de hazırlanıyor. Bunlardan bir tanesi Baidu Eye.

Giyilebilir teknolojiler insanları cezbediyor. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni yeni ürünler günlük hayata katılıyor ve katılmaya hazırlanıyor. Google Glass da bunlardan bir tanesi. Ancak Google Glass benzeri farklı projeler de geliştirilmiyor değil. Bu konuyla ilgili olarak son havadisler ise Çin’den geldi.

sözcüsü Kaiser Kuo yaptığı açıklamada, Baidu Eye isimli gözlüğün test edildiğini ancak ürünün ticari olup olmayacağının ise belli olmadığını belirtti. Küçük LCD ekrana sahip olan cihazda, kullanıcılar görüntü ve ses aramaları yapmak dışında yüz karşılaştırması da yapabilecek. Kuo bu konuda verdiği örnekte kullanıcının ünlü birinin fotoğrafını çektiğinde, yüz karşılaştırması için görüntüyü kendi veritabanlarında varsa kontrol edebileceğini söylüyor. Kaiser Kuo, Baidu Eye’ın Google Glass ile karşılaştırılmasının ise erken olduğunu vurguluyor.

Reklam
Reklam

Baidu, gözlük projesi dışında farklı giyilebilir teknolojiler üstünde de çalışıyor. Şimdilik bu teknolojiler ve işlevleri de tam bir sır. Herhangi bir bilgi verilmiyor. Giyilebilir teknolojiler yakın zamanda hayatımıza yerleşecek gibi duruyor. Google Glass, Baidu’nun projeleri, ekstra olarak diğer firmalardan gelecek farklı ürünler var. Tüm bu cihazların detaylarını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Şimdilik beklemekten başka çare yok.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/108153/sosyal-medyada-buyuk-yukselis/)

Anahtar Kelimeler: