Google Nexus One, Android 4.0 için çok eski

Google markasını taşıyan Android’li ilk akıllı telefon olan Nexus One, duyurulduğu süreçte yoğun ilgi görmüş ve çok konuşulmuştu.

Döneminin en güçlü donanımlarından birine sahip olan cihaz için Google, düzenli olarak tüm Android güncellemelerini yayınladı ve her yeni mobil servisin testlerini ve incelemelerini yine bu cihazı kullanarak gerçekleştirdi.

Aradan geçen süreç, Nexus One’ı da mağlup etti. Google tarafından da onaylanan bilgiye göre Nexus One, Android 4.0 güncellemesini alamayacak. Donanımsal anlamda da artık yetersiz görülen telefon için bu durum Google’ın da resmi olarak desteğini çekmesi anlamını taşıyor.

Tabi bu habere sadece Nexus One’ın Android 4.0 güncellemesini alamamış olması yönünden bakmamak gerek. Bu cihaz ile emsal tutulabilecek donanıma sahip birçok akıllı telefon bulunuyor ve yine büyük çoğunluğu Android 2.3 güncellemesini almış. Fakat durum gösteriyor ki hemen hemen eşdeğer donanıma sahip telefonlar da muhtemelen Ice Cream Sandwich’e yükseltilemeyecek. Elbette ki tüm bunlar sadece bir varsayım. Gerçek bilgiye ancak üreticilerin açıklamasından sonra ulaşabilmiş olacağız.

Reklam
Reklam

[

](http://www.scroll.com.tr/54919/nokiadan-symbian-s40li-modeller/)