Google Play'de sahte BBM

Henüz BBM’in resmi Android uygulaması dahi duyurulmadan taklit uygulamalar yayınlanmaya devam ediyor.

Kısa bir süre sonra Android ve iOS platformu için yayınlanacağı belirtilen BBM için heyecanlı bir bekleyiş var. Blackberry, Android ve iOS kullanıcılarını tek bir platformda buluşturmayı hedefleyen Blackberry’nin bu uygulamasının şimdiden sahteleri yapılmaya başladı.

BBM Droid adlı bir geliştiricinin yayınladığı uygulamanın açıklama kısmında orijinal olmadığı dile getiriliyor. Ayrıca yalnızca bu uygulamayı indirerek platforma erişmenin mümkün olmadığı ve başka uygulamaları da indirmek gerektiği belirtiliyor. Tabii ki orijinal uygulama olmadığı için kullanılması mümkün olmuyor. Fakat uygulamanın çalışacağını düşünüp 1.53$’a satın alan binlerce kullanıcı olduğu görülüyor. Uygulama indirildiğinde tam olarak neyle karşılaşıldığı bilinmiyor ama kullanıcıların verdiği oylara baktığımızda hiçbir işe yaramadığı rahatlıkla görülebiliyor.

Reklam
Reklam

Daha önce de birçok uygulamada benzer şeyleri görmüştük. Özellikle popüler uygulamalar farklı bir platforma duyurulduğu zaman bu durumdan yararlanmak isteyen bazı geliştiriciler bu tarz sahte uygulamalar üreterek para kazanmaya çalışıyor. Resmi olarak marketteki yerini almadan BBM adı taşıyan herhangi bir uygulamayı satın almamanızı öneriyoruz. Zira siz de paranızı boş yere harcayarak hiçbir işe yaramayan sahte bir uygulamayla kala kalabilirsiniz.

iPhone 5C’nin Yeni Resimleri