Gazeteport'a göre Kamil krateri, 16 metre derinlikte ve 45 metre genişliğe sahip. Mısır'da bir çölde bulunan krater, Google Earth ile keşfedilene dek bilinmiyordu.
Kamil'in şimdiye kadar bulunanlar arasında en iyi korunmuş kraterlerden biri olduğu belirtiliyor.
Meteorun çarpmasının 1000 kilometreden daha fazla mesafeden görülebilecek bir ateş topuna yol açtığı düşünülüyor. Bilim insanları çarpmanın nispeten yeni olduğunu, muhtemelen birkaç bir yıldan az zaman önce gerçekleştiğini belirtiyorlar. Bu da çarpmanın ilk insanlar tarafından görülmesinin muhtemel olduğuna işaret ediyor.
Krater, Mısır, Sudan ve Libya arasındaki sınırda 2008'de mineralog Vincenzo De Michele tarafından 2008'de görüldü. Michele, bilgisayar ekranında şans eseri krateri bulduğundan doğal yüzey biçimlerini inceliyordu.
Michele, astrofizikçi Torino'da Ulusal Astrofizik Enstitüsü gözlemevinden Dr Mario Di Martino ile temasa geçti ve bilim insanları bu yıl şubat ayında kraterin bulunduğu bölgeyi ziyaret etti.
İki haftalık ziyaretin planlanması bir yıldan fazla zaman aldı. 40 kişi 40 derece sıcaklıkların altında üç gün boyunca yolculuk etti. Bölgeden parçalar alıp, testler yapan uzmanlar kraterin dikkate değer bir şekilde bozulmamış durumda olduğunu tespit etti.
Uzmanlar, 10 tonluk metalik göktaşlarının atmosferde parçalanmayıp, yerde patladıklarını ve burada bir krater oluşturduklarını belirtiyor.