Google Snapchat'i satın mı alıyor? Rapora göre Google, giyilebilir teknoloji için Snapchat'i satın alacak

Bilişim devi Google, giyilebilir teknolojileri daha iyi pazarlayabilmek adına Snapchat'i satın almaya hazırlanıyor. Dedikodulara göre Google yöneticileri ile Snapchat yöneticileri anlaşmak üzere. Anlaşmaya göre Snapchat'in yöneticileri şirkette kalacak, yatırımlar ve girişimler de Google'ın politikası doğrultusunda yürütülecek. İşte tüm detaylarıyla Google - Snapchat anlaşması!

Google, daha önce çeşitli yeni nesil giyilebilir teknoloji girişimleriyle adından söz ettiriyordu. Akıllı gözlük, akıllı saat ve diğer giyilebilir teknolojilerini farklı bir kanal aracılığı ile piyasaya sürmek isteyen Google, bu konuda yeni bir girişimin içerisinde: Google, Snapchat'i satın alıyor. Aslında Snapchat, yeni şirket vizyonu doğrultusunda Snap Inc. olarak isimlendirildi, Snapchat sadece uygulamanın adı olarak belirlenmişti. Ayrıca son olarak Snaptacles olarak bilinen gözlük, Snap Inc. isimiyle piyasaya sürüldü. Satışları oldukça düşük seviyede.

Reklam
Reklam

GOOGLE - SNAPCHAT ANLAŞMASININ DETAYLARI

Google, Snapchat'i satın alarak sosyal medyayı, giyilebilir teknoloji ile buluşturmayı planlıyor. Snap Inc ile ilgili eleştirilerden bir tanesi ise, şirketin sürekli kar etmesine rağmen kötü yönetildiği ile ilgili. Google, Snapchat'i satın alarak hem marka değerini artırmayı hedefliyor, aynı zamanda da Snap'in tüm verilerinden de faydalanmak istiyor. Snapchat uygulaması aracılığı ile, şirketin elinde bulundurduğu veriler gün geçtikçe değere bindi ve şirket her gün borsada farklı bir değer artışı ile karşılaşıyor.

Anlaşmanın bir diğer detayına bakarsak elbette ürün yönetimi ve pazarlama detayları ile ilgili yenilikler var. Snap Inc, geçtiğimiz yıl Snaptacles isimindeki yeni giyilebilir teknolojisini tanıtmış, kullanıcılar 10'a saniyelik videoları gözlükleri aracılığı ile kaydederek sosyal medyada paylaşabiliyordu.

SNAPCHAT, WHATSAPP'IN SATIN ALINMASINDAN ÖNCE FACEBOOK'UN HEDEFİNDEYDİ

Facebook, daha önce Snapchat'e 4 milyar dolarlık teklif gerçekleştirmişti. Snap Inc CEO'su Evan Spiegel'in duyurusuna göre Facebook, Snapchat'e 4 milyar doları aşkın bir teklif getirse de; Snap Inc yönetimi bu teklifi geri çevirmişti.
Her geçtiğimiz yıl, özellikle Google'ın Alphabet isimindeki şemsiye şirketini kurduktan sonra Google ile Snapchat arasında sık sık bunun gibi anlaşma ve satın alınma haberleri ortaya çıkıyor ve bu dedikodular rutin bir şekilde şirketler tarafından yalanlanıyor.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: