"Google"a En Çok Gündemdeki Konular Soruldu

EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - Türkiye'de bu yıl Google'a en çok, sosyal yaşamda konuşulan ve gündemde olan konular soruldu.

Nisan ve mayıs ayına futbol damgasını vurdu UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 1-1 sonuçlanan Lazio-Fenerbahçe maçı ile UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında rakibi Benfica'yı sahasında 1-0 yenen Fenerbahçe, yılın dördüncü ayında en çok arananlar listesinde trendler arasına girdi. Nisanda ayrıca "Gangnam Style" şarkısıyla dünya gündemine oturan Güney Koreli şarkıcı PSY'nin yeni şarkısı "Gentilmen" de en çok arananlar arasında yer aldı. Google'da mayıs ayında ise hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası çıkan olaylarda öldürülen Burak Yıldırım en çok aranan isimler oldu. Öğrenciler karne gününün yaklaşması nedeniyle takdir ve teşekkür hesaplamalarını da yine Google'a sordu. Haziranda da Miraç kandili, SBS puan hesaplamaları, Necati Şaşmaz'ın Gezi olayları sonrasındaki konuşmaları en çok merak edilen konular oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavına girenler ise temmuz ayında en çok sınav sonuçlarını Google'a sordu. Bu ayda dikkati çeken diğer bir arama ise sosyal medyada gündemde olan ve kan aldırmamak için direnen bir çocuğun videosu oldu. Ağustosta Google'daki arama kutusuna en çok, Kadir gecesi, bayram mesajları ve Zafer Bayramı yazıldı. Eylül ayında da hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz, ekim ve kasımda ise Turgut Özakman, Nejat İşler, Savaş Ay ile kıdem tazminatı ve "Kopenhag-Galatasaray"a yönelik aramalar yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: