Gördes Jandarma Trafik timleri, hayvan sahiplerini bilgilendirdi

Gördes İlçe Jandarma Trafik timleri, hayvan sürülerini karayolundan geçirerek trafik kazalarına neden olan hayvan sahiplerini bilgilendirdi.

Gördes İlçe Jandarma Trafik timleri, hayvan sürülerini karayolundan geçirerek trafik kazalarına neden olan hayvan sahiplerini bilgilendirdi.

İlçe Jandarma yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürülerini karayolundan geçiren hayvan sahipleriyle bir toplantı düzenlediklerini, burada kendilerine sürülerini karayolundan geçirerek trafiği tehlikeye sokmamalarını belirttiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliğine göre, kendilerine hayvan sürülerinin karayollarında bulundurmamaları gerektiğini hatırlattık. Özellikle virajlı kesimlerde veya hayvanların karayollarına aniden çıkabileceği yerlerden geçirmemelerini ve hayvanları başıboş bırakmamalarının belirttik. Sürülerini karayolunu kullanarak geçirme mecburiyetinde kalan gece gündüz oluşuna göre, yolun iki tarafından kırmızı ışık veya bezle, bunların olmaması durumunda beyaz bezle geçiş tamamlayıncaya kadar devam ettirmeleri gerektiği anlatıldı. Hayvanlara çarparak öldüren sürücülerin kusurlu olduğu sanılıyor, ancak kanun ve yönetmelikte belirtilen madde hükümlerine uymadan karayoluna başıboş veya tedbir almadan hayvan çıkaran ve trafik kazasına neden olan hayvan sahibinin mahkemeye sevk edildiği ve ceza uygulandığını ifade ettik."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz