Gördes"te 'dünya Yürüyüş Günü'

Gördes Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle 'Hindi Gımıldanive' sloganıyla yürüyüş programı...

Gördes Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle 'Hindi Gımıldanive' sloganıyla yürüyüş programı düzenlendi. Yürüyüş programı ilçe hükümet binasının önünden başladı.4 kilometrelik ilçe dışında bulunan Kent Orman girişinde sona erdi.

Yürüyüşe Gördes İlçe Kaymakamı T. Hakan Bilgin, İlçe Garnizon Komutanı J.Kd. Üstğ. Murat Aylıkçı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri İsmail Boyacı, kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Gördes İlçe Kaymakamı Hakan Bilgin, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde obezite ile mücadele edebilmek için pek çok kurum ve kuruluş ile işbirliğiyle hazırlanan 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' ile ilgili 2010/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu programın amacı, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan ve kronik hastalıklara zemin hazırlayarak birey sağlığını olumsuz etkileyen obezite ile etkin bir şekilde mücadele etmek, vatandaşların konu ile ilgili bilgi düzeyinin artırılması ve obezite ile ilgili ilişkili hastalıkların görülme sıklığı azalmaktadır. Bu kapsamda; Toplumda obezitenin zararlarının ve neden olduğu hastalıkların bildirilmesi, düzenli fiziksel aktivelerin yapılarak sağlık üzerinde olumlu etkilerin farkında olunmasını amacıyla ilçemizde yürüyüş yapılması planlanmıştır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: