Görele’de 2 kişinin öldüğü olaydaki 5 kişi tutuklandı

Giresun Görele’de 2 kişinin ölmesiyle sonuçlanan çatışmaya karışan şahıslar savcılık ve Jandarmanın yaptığı titiz bir...

Giresun Görele’de 2 kişinin ölmesiyle sonuçlanan çatışmaya karışan şahıslar savcılık ve Jandarmanın yaptığı titiz bir çalışma sonucu yakalandı. Yakalanan şahıslardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yusuf Yaşar(46) isimli vatandaş, annesinin evine dönen eşi Nadiye Dikbaş (17)'ı almak için kayınpederinin Beyazıt köyü Sis Dağı Yaylası’ndaki evine iki araç içinde 8 kişi ile gitti. 1.5 yıl önce evlendiği eşini evine götürmek istediğini söyleyen Yusuf Yaşar'a eşinin annesi Fatma Dikbaş'ın kızlarının götürülmesine izin vermemasi üzerine kavga çıktı. Çıkan kavgada Yusuf Yaşar ile Nadiye Dikbaş’ın ağabeyi İsmail Dikbaş (32) silahla vurularak hayatlarını kaybetti. Anne Fatma Dikbaş(50) ise maktülün yanında gelenlerin çarptığı arabayla ağır yaralandı. Olay Görele Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma’nın yaptığı titiz çalışmalar sonucu aydınlandı. Olayda kulanılan 3 tabanca ve1 Pompalı tüfek ve bunlara ait mermiler ele geçirildi. Olaya karışan 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulamaların ardından sanıklar olaydan bir gün önce Yusuf Yaşar’ın kendilerini alarak eğlenmeye diye Sisdağına götürdüğünü yaylaya gelincede eşini almak üzere akşam üzeri kaynanasının evine gittiklerini tüm korkutmalara rağmen ailenin kızı vermemeleri üzerine olay yerinden ayrıldıklarını söyledi. Sanıklar daha sonra Yusuf Yaşar ve Ahmet Turan (olaydan bir gün sonra Espiye’de teklifine red cevabı veren sevgilisini vurduktan sonra intihar etmişti) ile sabaha kadar içip eğlendiklerini sabahta tekrar eşinin ailesinin evine gelerek eşini almak istediklerini ailenin karşı koyması üzerine de tarfların silaha sarıldığını, çıkan çatışmada Yusuf Yaşar’ın ve İsmail Dikbaşın öldüğünü dile getirdi.
Sanıklar Jandarmadaki sorgularının ardından Görele Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Cumhuriyet savcısı yaptığı sorgulamanın ardından sanıkları tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Sanıklardan taksi şöförü Mustafa aşçı sernest bırakıldı. Diğer sanıklar Utku B.(19) Sinan G.(19) Okan K.(18) Soner Ö.(19) İbrahim Ç.(19) çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece gece geç saatlere kadar süren sorgularının ardından Adam öldürmeye teşebüs, yardım ve yataklıktan tutuklandı. Tutuklular Görele Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontürolünden sonra Giresun cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz