Görele'de Camiler Haftası'nda kan bağışı gelenek haline geldi

Giresun Görele’de Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliklerinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Camiler ve Din...

Giresun Görele’de Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliklerinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Camiler ve Din Görevleri Haftası programına öğlen namazı öncesi Mevlid-i Şerif okunarak başlandı. Görele Müftü Vekili Aytekin Topal, cemaate Cami ve İmam kelimesinin iki önemli ve birbirini tamamlayan ayrılmaz bir bütün olduğunu anlattı.
Topal, "1986 yılından bu yana Türkiye’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kutlandığını hatırlatarak, Müslüman toplumunun temel kültürünün camii kültürüne dayandığını söyledi. Topal "Hepimiz Müslüman Türk çocuğu olarak, çocuk yaşlarda dinimizi, diyanetimizi, devlet, millet, Allah, peygamber sevgisini camilerimizde öğreniyoruz. Camilerimiz bu bakımdan hem Allah'ın evi hem de Müslümanların kendi evi gibi kıymetli mekanlardır." dedi.
Camilerde ibadetin yanı sıra insanlara kültürel ve sosyal faaliyetler de icra edildiğini anımsatan Topal, camilerin ibadet yerleri olmasının yanında aynı zaman da eğitim öğretim kurumları olduğunu söyledi. Camilerin sadece 4 duvardan ibaret olmadığını ileten Topal, buralarda ifa edilen ibadetlerin, insanların birbirlerini tanımalarına ve kaynaşmalarına fırsat verdiğine dikkat çekti.
Camiler ve Din Görevleri Haftası etkinliği çerçevesinde Görele Merkez Hasanağa Camii yanında müftülüğün organize etiği kan bağışı kampanyasına geçildi. Görele'de camiler haftasında gelenek haline gelen kan bağışına katılım yüksek oldu. Köy ve mahalle imamları ile vatandaşlar da kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Görele Müftü vekili Aytekin Topal, kampanya sonrası gösterilen ilgi ve destekten dolayı kan veren herkese tek tek teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz