Görele’de İzciler ‘Mavi Kapak’ kampanyasıyla 100 bin kapak topladı

Giresun Görele ilçesinde izciler, engelliler için topladıkları 100 bin mavi kapağı, tekerlekli sandalye karşılığında teslim...

Giresun Görele ilçesinde izciler, engelliler için topladıkları 100 bin mavi kapağı, tekerlekli sandalye karşılığında teslim etti.

Dünya Engelliler Merkezi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak düzenlenen ‘Mavi Kapak’ kampanyasına bir destek de Görele’den geldi.
Göreleli izciler, düzenledikleri kampanyayla 100 bin adet kapak topladı. Tüm okullardaki öğrencilerin sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların destek verdiği kampanyayla toplanan kapaklar, törenle teslim edildi. Kapakları teslim alan Fatsu A.Ş Fabrika Müdürü Savaş Tuncel, bu kampanyaya sonuna kadar destek olacaklarını söyledi. Tuncel, "Türkiye genelinde başlayan bu kampanyaya biz de duyarsız kalamazdık. Engelli kardeşlerimize bir faydamız dokunursa ne mutlu bize. Bu kampanya devam ettiği sürece getirilen kapakları almaya devam edeceğiz. Giresun’da 4 dernekle bu faaliyeti devam ettiriyoruz. Derneklere ilk etapta her ay birer sandalye vereceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu da bu gibi etkinliklerin takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Melikoğlu, "Öğrencilerimiz çok ciddi bir çalışma yapmışlar tebrik ediyorum. Bütün dostlara teşekkür ediyor. Şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
İzci öğrencilerden Aleyna Yüksel ise bu çalışmadan çok keyif aldıklarını, insanlara yardımcı olmanın çok güzel bir duygu olduğunu, çevrenin de korunmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Törende konuşan İzci lider öğretmen Müsamettin Dalgıç da amaçalarının, öğrencilere çevre bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Dalgıç şöyle konuştu: "Atılan kapağın 100 yılda çürümediğini öğrencilerimize anlatıyoruz. Böylece öğrencilerimizde çevre bilinci ve yardımlaşma duygusunu geliştirmiş olacağız. Şimdi yolda yürüyorsunuz bir pet şişe gördünüz (markası kesinlikle önemli değil herhangi bir marka olabilir) eğilin ve kapağını alın. Evinizde bir torbaya doldurun. 100 tane 50 tane 500 tane ne kadar olursa şu mübarek ayda bir engelliyi mutlu etmiş olucaksınız.Çorbada sizin de tuzunuz olacak. Unutmayın her 250 kg kapağa 1 tekerlekli sandalye verilecek. Bir çok engelli kardeşimiz parasızlıktan ihtiyacı olan Tekerlekli sandalyeyi alamıyor, dışarı çıkamıyor, deniz kenarına gidip martıların, denizin üzerinde nasıl süzüldüklerine şahit olamıyor. Bütün gün evde kalıyor. Ben bunu bizzat çok yakın bir dostumda yaşadım. Onların durumu çok zor. Bakın evden çıkamıyorlar. Bizler 3 gün evden çıkmadığımızda nasıl da sıkıntı basıyor. Yolda gördüğünüz pet şişe kapaklarını toplayın, bir iyilik yapın. Yarın bizim de engelli olmayacağımız ne malum? Şimdi biz yardım edersek o zaman da bizlere yardım eden çıkar. Biraz duyarlı olalım ve mavi kapakları biriktirip bir engelli kardeşimizi de olsa sevindirelim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz