Görele’ye Çimento Fabrikası Ve Liman Çalışmaları Başladı

Kuzeydoğu Çimento tarafından Giresun’un Görele ilçesinde kurulması planlanan çimento fabrikası ve liman inşaatı için çalışmaların...

Kuzeydoğu Çimento tarafından Giresun’un Görele ilçesinde kurulması planlanan çimento fabrikası ve liman inşaatı için çalışmaların başladığı bildirildi. Çavuşlu beldesindeki eski taşocağı mevkiine fabrika kurmak için girişimlerde bulunan şirket, ilçeye 200 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Kuzeydoğu Çimento’nun ortaklarından Turhan Sinirlioğlu, konuyla ilgili açıklamasında şunları ifade etti: “Görele’ye, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yapmak için Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ve vergi rekortmeni Mimar Abdurrahman Süleymanoğlu ile birlikte yola çıktık. Çimentonun ana hammaddesi kalkerin bol olduğu yöremizde Çömlekçi Vadisi'nde yaklaşık 300 hektarlık alanın bu amaçla kullanım hakkını aldık. Fabrika inşa edilip faaliyete geçince yaklaşık bin kişiye istihdam imkanı sunulacak.”

Reklam
Reklam

Karaburun mevkiine de 30 milyon dolara mal olacak liman yapımı planladıklarını açıklayan Sinirlioğlu, “Çimento fabrikası ile liman çalışmasını aynı zamanda başlatacağız. İzinlerimizi aldık, yer tahsisinde bulunduk ve teşvikimiz çıktı. Ham madde alanlarımızın ruhsatlarını aldık. Yaklaşık 3 ay içinde ÇED raporu ve diğer izinleri alarak fabrika kurmak için çalışmaya başlayacağız. 2014 yılı sonunda fabrikanın üretime geçmesini planlıyoruz. Yıllık 2 milyon ton çimento kapasitesi ile üretime geçecek olan fabrikamız ilerleyen yıllarda kapasitesini yıllık 4 milyon tona çıkartacak. Üretilen çimentonun yüzde 80’ini iç piyasada, yüzde 20’sini de ihraç etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: