Göreme'de Girişimcilik Eğitimi'ne Katılanlar Sertifika Aldı

KOSGEB ve Göreme Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

KOSGEB ve Göreme Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Göreme Turist Otel'deki sertifika törenine, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, KOSGEB İl Müdürü Esat Mahmut Beler ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Vali Savaş, kamunun en önemli görevlerinden birinin de halkın kendisini ifade edebileceği imkanları sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yer yüzünde en önemli kaynağın insan olduğunu, insan aklının olmadığı hiç bir kaynağın işe yaramadığını belirten Savaş, "Bu gibi eğitim programları, kamunun vatandaşına imkan sağlamak, yol göstermek, vatandaşını teşvik etmek noktasında attığı son derece önemli adımlardır. Yer yüzünde hiç bir ham madde, sermaye ya da kaynak, insanın aklı olmadan tek başına hiç bir işe yaramaz. İnsanın ortaya koyduğu projeler ile bu kaynaklar kıymetlenir" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Esat Mahmut Beler ise, sertifika alan kursiyerlere görüş alışverişi yapabilecekleri bir uzman danışman sağlanacağını kaydetti.

Beler, "Sizlere tavsiyem, bir işe girmeden tam bir araştırma yapın. Önemli olan devamlılıktır, sık sık iş değiştirmeyin. Bundan sonraki süreçte de bizlerle irtibatta olun. Sizlere sağlayacağımız danışmanlık hizmetinden faydalanın" diye konuştu.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil de belediyelerin bulunduğu bölgede vatandaşlara yol gösterici rol oynaması gerektiğini söyledi.

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programına çok sayıda başvuru olmasına rağmen bu başvurulardan sadece 30'unu kursa kabul edebildiklerini anlatan Cingil, Haziran ayında yeni bir kurs daha düzenleyeceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından kursa katılan 30 kişiye sertifikaları verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: