Görev Yeri Değiştirilen Hizmetli Kadın, Zorla Okula Girmeye Kalktı (2)

AÇIĞA ALINDI Sosyal paylaşım sayfasında kendinin yarıçıplak fotoğraflarını yayınladığı için hizmetli olarak çalıştığı Eskişehir Meserret İnel İlkokulu'ndan Rehberlik Araştırma Merkezi'ne görevlendirilen

AÇIĞA ALINDI
Sosyal paylaşım sayfasında kendinin yarıçıplak fotoğraflarını yayınladığı için hizmetli olarak çalıştığı Eskişehir Meserret İnel İlkokulu'ndan Rehberlik Araştırma Merkezi'ne görevlendirilen S.H.C., Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı.
Eskişehir Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Meserret İnel İlkokulu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kadın hizmetli S.H.C.'nin açığa alındığını söyledi. Başyiğit, şöyle konuştu:
"Bu arkadaşımız iki yıl önce Van Erciş İlçesi'nde göreve başlamış bir hanımefendi. Engelli memur ataması yoluyla atanmış, psikolojik sorunları var, ilaç kullanıyor. Zannediyorum son dönemde ilaçlarını kullanmayı ihmal etmiş. Bu hanımefendi Aralık ayında okulumuza atandı. Atandıktan sonra Ocak ayında bununla ilgili şikayet konusu gündeme geldi. Biz soruşturma başlattık. Arkasından bu şikayetlerle ilgili 3 dilekçe daha değişik zamanlarda geldi. Her gelen dilekçeyi soruşturmanın içerisine dahil ettik. Geçen hafta içerisinde de en son bu hanımefendinin görev yerini değiştirdik. Bunu öğrencisi olmayan Rehberlik Araştırma Merkezi'ne almıştık. Ancak, basında çıkan haberleri de gördükten sonra arkadaşlarımız savcılığa gerekli suç duyurusunda da bulundular, siber suçlarla ilgilenen Emniyet yetkilileriyle de görüştük, Vali beyi de bilgilendirdik. Bu süreç içerisinde hanımefendiyi bu sabah saat 08.00 itibariyle açığa aldık. Şu anda devlet memuru olarak herhangi bir yerde çalışması söz konusu değil."
VELİLER OKUL MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTEDİ
Meserret İnel İlkokulu'nda çocukları okuyan veliler okul önünde toplanarak 'Müdür istifa' diye bağırdı. Veliler, okulda daha önce de öğrencilere yönelik taciz olaylarını yaşandığını belirtti.
Dışarı çıkarak okulun karşısında velilerle görüşen Eskişehir Meserret İnel İlkokulu Müdürü Necdet Gözal "Şu anda o şahıs zaten açığa alındı, okulumuzla hiçbir ilgisi yoktur. Sabah okula geldi ama biz tedbirimizi aldık ve okula sokmadık. Biz bununla ilgili tüm yazışmalarımızı yaptık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılık olayın takibinde" dedi.
Okul müdürü Gözal, velilerin kendisine yönelik tepkileri artınca sivil polislerle birlikte okula geri döndü. Bir süre okul önünde bekleyen veliler daha sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: