"Görevimiz huzur ve istikrar sağlamak"

Van - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Hükümet olarak bizim görevimiz memlekette sağlanan huzur, istikrar ve barış ortamını devam ettirmek, buna engel olacak her türlü provakatif faaliyetlerin önüne geçmektir" dedi.

AK Parti Hakkari İl kongresine katılmak üzere Ankara'dan uçakla Van'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ferit Melen Havaalanında Vali vekili Mustafa Yavuz, AK Parti Van milletvekilleri Cüneyt Karabıyık, Hacı Biner ve Yekta Haydaroğlu ile Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez tarafından karşılandı.

Reklam
Reklam

VİP salonunda bir süre dinlenen Bakan Yıldırım, gazetecilerin, 'Danıştay üyesinin cenaze töreninde bakanlara karşı yapılan saldırıyı nasıl karşılıyorsunuz?' yönündeki sorusu üzerine, konuyla ilgili gerekli açıklamaların yapıldığını, ancak ülkede gerginliğin artmasının hiç kimseye fayda sağlamayacağını söyledi. Bakan Yıldırım, gerginliğin ne halka ne de ülkenin geleceğine faydası olacağını belirterek, "Onun için hükümet olarak bizim görevimiz memlekette sağlanan huzur, istikrar ve barış ortamını devam ettirmek, buna engel olacak her türlü provakatif faaliyetlerin önüne geçmektir. Olay esnasında da cenazede de yurt dışındaydım" diye
konuştu.