Görevinden ayrılan Çınargil: ‘İstifa et’ baskısı yapılmadı

Sivas Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ömer Faruk Çınargil, kendisinden istifa etmesinin istenmediğini, bu...

Sivas Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ömer Faruk Çınargil, kendisinden istifa etmesinin istenmediğini, bu kararı kendi iradesiyle aldığını söyledi.

Geçtiğimiz Şubat ayında görevden alınan eski Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen’in ardından önceki gün de Ömer Faruk Çınargil, başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Konuyla ilgili Başkan Doğan Ürgüp, yazılı bir açıklama yaparak, onurlu bir davranış sergileyerek istifa eden Çınargil’in istifasını kabul ettiğini duyurdu. Çınargil de bugün basın karşısına çıkarak istifa gerekçelerini anlattı.

Reklam
Reklam

Belediye meclis üyeliğinin devam ettiğini belirten Çınargil, mevcut durumda verimli olamayacağını düşünerek istifa ettiğini söyledi. İnsanların ya yaşamlarının mimarı ya da koşulların kurbanı olduklarını belirten Çınargil, kendisinin bugüne kadar hep hayatının mimarı olmaya çalıştığını ifade etti. Belediye başkan yardımcılığı görevi süresince başarılı çalışmalara imza attığını belirten Çınargil, bu manada kendisine destek olan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kendisine bağlı birimlerin müdürleri ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Çınargil, gazetecilerin ısrarlı sorularına da cevap verdi. Bir gazetecinin ‘istifanız istendi mi?’ şeklindeki sorusuna Çınargil, “Kesinlikle istifa etmem istenmedi. Görüşmemizde başkanımız bana ‘Devam etmek isteseydin seni görevden alır mıydım? diye sordu. Aramızda hiçbir kırgınlık olmadan samimi bir şekilde el sıkışarak ayrıldım” cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin, ‘Başkan ‘gitme’ deseydi de istifa eder miydiniz?’ şeklindeki sorusuna da Çınargil, “Bunu tekrar düşünürdüm.” dedi. Herkesten helallik isteyen Ömer Faruk Çınargil, basın açıklamasının sonunda basın mensuplarıyla tek tek tokalaşarak salondan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz