Görme Engelli Judocuların Hedefi, Dünya Şampiyonluğu

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Görme Engelliler Judo Milli Takımı, 1-7 Eylül arasında ABD'de düzenlenecek dünya şampiyonası hazırlıklarını Kayseri'de sürdürüyor.

Görme Engelliler Judo Milli Takımı, 1-7 Eylül arasında ABD'de düzenlenecek dünya şampiyonası hazırlıklarını Kayseri'de sürdürüyor. Judo Milli Takımı Teknik Kurul Başkanı Fikret Papur, AA muhabirine, yaklaşık 40 ülkeden sporcunun katılacağı şampiyonada takım olarak birinciliği hedeflediklerini söyledi. Yoğun çalıştıklarını ve Kayseri'ye 17'si kadın, 32 sporcuyla geldiklerini belirten Papur, takımda daha önceki dünya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlarda derece yapmış sporcular yer aldığını ifade etti. İyi bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını ve Kayseri'den sonra biri yurt dışı olmak üzere 5 kamp daha yapacaklarını belirten Papur, şunları kaydetti: "Şampiyonada kadınlar ve erkeklerde 7 branş var. Her branş için ülkelerden birer sporcu çağrılıyor. Biz de en iyi olduğumuz branşlarda katılacağız. Henüz netleştirmedik ama kadın ve erkeklerde en az dörder sporcuyla dünya şampiyonasına katılacağız. 2012'de Londra'daki olimpiyatlara 6 sporcuyla katılmıştık ve 2 kadın sporcumuz ikincilik elde etmişti. ABD'deki dünya şampiyonasında alacağımız dereceler çok önemli. Çünkü 2016'da Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'na katılabilmemiz için kadın sporcularımızın ilk 8, erkek sporcularımızın ilk 12'ye girmesi gerekiyor. Sporcularımıza güveniyoruz ve onlardan eminiz. Dünya şampiyonluğu beklediğimiz kadın ve erkek sporcularımız var." Nisan ayında Ankara'da Judo Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini ve burada branşlarında ilk ikiye giren sporcuları Milli Takım kampına aldıklarını ifade eden Papur, Türkiye'nin adını duyurabilmek için ciddi eleme yaptıklarını vurguladı. Milli takımı 8 yıl önce kurduklarında görme engellilere ulaşmakta zorlandıklarını anlatan Papur, ailelerden destek istedi. Judonun sert spor olduğunu düşünen ailelerinin, çocuklarını bu spora yönlendirmediğini belirten Papur, "Judo, görme engellilerin en rahat yapabileceği spor dallarından biri. Çok da iyi adapte oluyorlar. Aileler, görme engelli çocuklarını korkmadan judoyla tanıştırsın. Judo sayesinde çocuklar sosyal ve fiziki açıdan kendilerini geliştirebiliyor. Ayrıca kötü alışkanlıklardan uzak kalıp, topluma daha faydalı oluyor" diye konuştu. Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda judoda gümüş madalya kazanan Nazan Akın da önce dünya, ardından olimpiyat şampiyonluğunu hedeflediğini söyledi. Yoğun ve hırslı çalıştığını anlatan Akın, "Mindere çıktıktan sonra tek düşüncemiz, ülkemizin bayrağını dalgalandırabilmek. Ben de kafama koydum, Amerika'da ve Brezilya'da İstiklal Marşımızı okutup, bayrağımızı dalgalandıracağım. İnşallah takım olarak Türkiye'nin adının dünyaya duyuracağız" dedi. Dünya üçüncülüğü derecesi bulunan Serdar Aydın ise Amerika'daki şampiyonada altın madalya kazanacağına inandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: