Görme engelli Kemal'in okuma azmi

Doğuştan görme engelli öğrenci Mehmet Kemal'in okuma azmi, eğitimde hiçbir engelin olmadığını bir daha gösteriyor.

Siirt'in Eruh ilçesinde doğan ve doğuştan görme engelli olan 19 yaşındaki Mehmet Kemal Elçiçek'in okuma azmi, eğitimin hiçbir engel tanımadığını gösteriyor. Siirt İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mehmet Kemal, Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek ezberliyor ve güzel sesiyle ilahiler de söylüyor.

Eruh ilçesinde yaşayan Elçiçek Ailesi'nin 7 çocuğunun 3'ü görme engelli, 1', de zihinsel engelli. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Kemal'in 22 yaşındaki zihinsel engelli ağabeyi Ramazan Siirt'teki bir rehabilitasyon merkezinde eğitimine devam ederken görme engelli olan 13 yaşındaki kardeşi Mustafa da Diyarbakır Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda 5. sınıfta eğitimine devam ediyor. Elçiçek kardeşlerin en küçüğü olan 5 yaşındaki görme engelli Fatma ise Eruh Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda eğitimini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİ HERKESİN TAKDİRİNİ TOPLUYOR

Görme engelli Mehmet Kemal Elçiçek, 7. sınıfa kadar Eruh Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okudu. İlköğretim 8. sınıfı ise, şu anda 13 yaşındaki görme engelli kardeşi Mustafa'nın okuduğu Diyarbakır Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda okudu.

Görme engelli olmasına rağmen oldukça başarılı olan Mehmet Kemal, lise eğitimine devam etmek üzere Eruh ilçesinde yaşayan ailesinden uzaklaşmak zorunda kalarak Siirt İmam Hatip Lisesi'ne kaydını yaptırdı. Mehmet Kemal, aynı zamanda Siirt İmam Hatip Lisesi'nin yurdunda kalarak okuma azmini sürdürüyor.

ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİ ARKADAŞLARI YARDIM EDİYOR

Ezberlediği yerlere kendisinin gidebildiğini söyleyen İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mehmet Kemal Elçiçek, öğretmenlerinin kendisine her konuda yardımcı olduklarını belirterek, kendilerine teşekkür edip dua etmeyi de ihmal etmiyor.

Mehmet Kemal, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarına minnettar olduğunu söyleyerek, "Okuldaki idareci ve öğretmenlerim gereken kolaylıkları sağlıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Ezberlediğim yerlere kendim gidiyorum. Ezberlemediğim yerlere de arkadaşlarımın yardımıyla gidiyorum. Allah onlardan da razı olsun." dedi.

Reklam
Reklam

İSTEDİĞİ TEK ŞEY EĞİTİM

Görme engelli lise öğrencisi Mehmet Kemal, okumayı çok sevdiğini ve sürekli okumak istediğini söylüyor.

Tek ihtiyacının sesli kitap ve kabartma kitap olduğunu belirterek, "Çok şükür hiçbir ihtiyacım yok ama, okumam için sesli ve kabartma kitaptır. Okumayı çok seviyorum." dedi.

Okul idareci, öğretmen ve öğrencileri de Mehmet Kemal'in okulda çok başarılı ve efendi olduğunu, Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini ve güzel sesiyle ilahiler okuduğunu belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz