Görme Engelli Yüzücüler Başarıya Doymuyor

Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Şerif Büyükdaş, yüzme branşında hedeflerinin her geçen yıl...

Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Şerif Büyükdaş, yüzme branşında hedeflerinin her geçen yıl daha da büyüdüğünü söyledi.

Büyükdaş, yüzme branşında altyapıya büyük önem verdiklerini kaydederek, “Başarılarımıza yenilerini eklemek amacıyla çıtamızı her zaman yüksek tutuyoruz. Bu anlamda altyapıya büyük önem veriyoruz. Aramıza yeni ve yaşı küçük sporcuları katarak, önümüzdeki yıllarda yüzme sporunda daha büyük başarılar yakalamayı hedefliyoruz” dedi.

Kulüp olarak yüzme branşında Malatya’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade eden Büyükdaş, “Yüzme sporunda kulüp olarak iyi bir yerdeyiz. İyi sporcularımız var. İmkanlarımız ölçüsünde yaptığımız çalışmalarla Türkiye Şampiyonaları’nda Malatya’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle de hedefimizi her zaman yüksek tutuyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükdaş, son olarak katıldıkları Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda iyi derecelerle döndüklerini kaydederek, şunları söyledi: “Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği olarak 15-17 Mart tarihleri arasında Alanya’da yapılan Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonasından 3 altın, 4’de gümüş madalya ile döndük. Yarışmalara kulüp olarak 4 sporcu ile katıldık. Sporcumuz Aydın Çakar, 50- 100 ve 400 metre serbestte birinci olarak 3 altın madalya kazandı. Sporcumuz aynı zamanda 50 ve 100 metre sırt üstü yüzmede gümüş madalya kazanarak, şampiyonada yıldızlaştı. Ayrıca sporcumuz Zeki Erdem, 50 metre kelebek yüzmede ve 50 metre kurbağalama da gümüş madalya kazandı. Sporcumuz İzzet Yaylar, sağlık sorunları nedeniyle yarışmalarda derece elde edemedi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: