Görme Engelliler De Kur’an-ı Kerim Okuyabilecek

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Uluslararası Braille Kur’an-ı Kerim Konferansı’nda görme engellileri için, Braille Alfabesi...

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Uluslararası Braille Kur’an-ı Kerim Konferansı’nda görme engellileri için, Braille Alfabesi yoluyla oluşturulan Kur’an-ı Kerim çalışmasının müjdesi verildi.

Esenyurt’ta 10 ülkenin katılımcılarının da bulunduğu Uluslararası Braille Kur’an-ı Kerim Konferansı düzenlendi. Görme engellilerin rahatlıkla okuyabileceği ve Braille Alfabesi ile hazırlanacak Kur’an-ı Kerim, engelli vatandaşlar kolaylık sağlayacak. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa dünyanın dört bir yanından katılan görme engelli Müslüman ilahiyatçılar, Braille alfabesi ile hazırlanacak Kur’an-ı Kerim’i görme engellilerin de okuyabilmesi için sunacak.

Reklam
Reklam

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, konferansta görme engelliler için hazırlanan Kur’an-ı Kerim sebebiyle çalışanları tebrik etti. Başkan Uzun, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde görme engelliler için özel bir kütüphane ve kitap okuma programlarının hazırlandığını belirterek, herkesi davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: