Görme Engelliler Için Bilgisayar Kursu Açıldı

Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi ve İş-Kur işbirliğiyle görme engelliler için bilgisayar kursu açıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi ve İş-Kur işbirliğiyle görme engelliler için bilgisayar kursu açıldı.

Kursun açılış kurdelesini AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Ali İmalı birlikte kesti.

Demir, burada yaptığı konuşmada, devletin sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak görme engelli vatandaşların eğitimleri konusunda iyi işler ortaya koyduğunu belirtti.

Engelli insanların yardım alan değil, yardım eden bireyler olması için eğitip, desteklemesi gerektiğini vurgulayan Demir, şunları söyledi, "Engelliler de diğer tüm insanlar gibi sahip oldukları eğitime göre bir değer ifade etmekte, yaşam kaliteleri yükselmekte, sosyal hayatın içinde aktif, üretken ve kendine güvenen bireyler olmaktadır. Özürlüler bizim başımızın tacıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Ali İmalı ise, derneğin sadece engellilerin değil, normal vatandaşların da üye olabileceği bir kurum olduğunu ifade ederek, "Burada amacımız normal insanlarla engellileri kaynaştırmaktır. Ayrıca proje gereği 5 görme engelli arkadaşımıza eğitim verilecek" diye konuştu.

Muhabir: Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: