Eskişehir’de başlayan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası’na katılan sporcular birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
Sazova atletizm pistinde gerçekleştirilen yarışmaya 118’i erkek 81’i bayan olmak üzere 199 sporcu katıldı. Şampiyonada bayanlar 100 metre koşuda kıyasıya bir yarış izleyenleri kendine hayran bıraktı. Gülle atlamada ise erkekler en uzun yere atmak için mücadele verdi. Yüksek atlamada şampiyonaya katılan sporcular ise, şampiyon gelmek için ter döktü.
Şampiyona için Eskişehir’e gelen Türkiye Görme Engelliler Spor Fedarasyonu Başkanı Abdullah Çetin, 11-13 Haziran tarihleri arasında yapılan Türkiye Şampiyonasına yaklaşık olarak 200 sporcunun katıldığını söyledi. Dünya Şampiyonası'nda yaşanan kota sıkıntısına değinen Çetin, Fransa’da yapılacak olan şampiyonaya gidecek olan sporcuların madalya ile Türkiye’ye döneceklerini söyledi. Çetin, konuşmasına şöyle devam etti;
“Bizim bu atletizm dalında 2’inci faaliyetimiz. Daha önce şubat ayı içinde milli takım seçme müsabakaları yapmıştık ve orada milli takım oluşturmuştuk. Ondan sonrada burada da yeni sporcuların ve derecelerin gelebileceğini düşünerek Eskişehir’de şampiyonayı gerçekleştirdik. Atletizmi Londra Olimpiyatları'nda görme engeliler olarak temsil ettikten sonra bu alana yoğun bir ilgi duyulmaya başlandı. Geçmiş dünya şampiyonalarına bir oyuncu ile katılınabilinirken, bugün Türkiye’ye koyulan kota sporcularımızın başarısına yetişmemektedir. Fransa’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na ise şimdiden 8 oyuncumuz kotayı aşmış durumda. İnşallah Türkiye kotasına takılmadan tam kadro gidildiğinde oradan mutlaka madalya ile döneceklerdir. Görme engellilerin spora ilgisi arttı. Engelli olanların aileleri de sporla çocuklarının hayata tutunabileceklerine inanıyorlar. Sporlara yönelme sonucunda rekabet oluyor. Rekabetin olduğu yerde de başarı geliyor. Federasyon olarak 2000’li yıllarda uzun yıllar yapılan planlamaların sonucu bunlar. Özellikle kulüplerimiz kıt imkanlara sahip olmalarına rağmen büyük bir mücadele sağlıyorlar.”
Çetin, spor yapmanın engeliler için önemli olduğunu belirterek, “Özellikle spor normal bir insan için çok fazla anlam ifade etmeyebilir. Ancak bizim görme engelliler için hem bağımsız hareket duygusunu geliştiriyor, hem öz güven duysunu oluşuyor ve hem de eğitimlerini tamamlıyorlar. Üretken bir birey haline geliyorlar. Bütün ailelerin bulundukları ilde kulüplerle iletişime geçmelerini istiyorum” diye konuştu.
Bayanlar 100 metre koşusunda birinci olan görme engelli sporcu Öznur Alamur ise yarış sonrasında “Birinci geldiğim için çok mutluyum. 18 aydır antrenman yapıyorum. Bana destek olan hocamada teşekkür ederim. Geçen ay İtalya’da yapılan özel yarışta ise ikinci olmuştum.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz