Görme Engellilere Kılık-kıyafet Yardımı

Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneği, 20’si çocuk 280 görme engelliye giysi yardımında bulundu. Görme Özürlüleri Kalkındırma...

Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneği, 20’si çocuk 280 görme engelliye giysi yardımında bulundu.

Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı Görgün, ülke genellinde bir çok belediyenin engelli ailelerin su faturalarına yüzde 80–90 indirim yaptığını, aynı desteğin Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını müjdeledi.

Konuyla ilgili Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’dan ‘söz aldıklarına’ dikkat çeken Görgün, engellilerin bir defaya mahsus su borçlarının affedilmesini talep ettiklerini kaydetti. Hiçbir arkadaşının engelli kalmasını arzu etmediklerini ifade eden Görgün, özellikle iş konusunda sıkıntılar çektiklerini dile getirdi. Hükümetin bu dönemde engellilerin sorunlarının çözümünde önemli adımlar attığının altını çizen Hüseyin Görgün, evde bakım, özürlü maaşların ödenmesi gibi konularda yapılan iyileştirmelerden bahsetti. Görgün, “Biz engellide olsak bütün engelleri aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Engelli bireylerin sokakta bir takım ürünleri satarak, geçimlerine katkı sağlamasını tavsiye eden Görgün, “Bunda bir mahzur yok. Başkasının sırtından geçinmek istemiyoruz. Bize balık yemeyi değil, tutmayı öğretilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. Görgün’nün konuşmasından sonra Dernek Başkanı Mehmet Durak’ın da katılımıyla, Lc Waıkıkı firmanın bağışladığı ayakkabı, kazak, çorap, eşofman takımı, atlet gibi eşyalar, görme engelli ailelere dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: