Görmez: Afrika'ya yardım için SMS sayısı 1 milyonu aştı, halkın ilgisi büyük

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, açlık ve kuraklığın pençesindeki Afrika ülkeleri için başlatılan...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, açlık ve kuraklığın pençesindeki Afrika ülkeleri için başlatılan yardım kampanyalarını ve yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
Afrika için toplanan yardımlardan ilk partinin dün Ankara’dan Mogadişu’ya gönderildiğini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Türkiye’de halkın yaşlısı, genciyle hatta çocuklarıyla, cezaevlerindeki insanlarla, herkesin bu kampanyaya gösterdiği ilgi bizi son derece mutlu ediyor.” dedi.
Bugün itibariyle SMS sayısının 1 milyon 100 bine ulaştığını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kanal A Haber'de kurum olarak yürüttükleri yardım çalışmalarını anlattı. SMS kampanyasına olan ilginin Ramazan sonuna kadar artmasını umut ettiğini belirten Görmez, yardım kampanyasının Ramazan'dan sonra da devam edeceğini belirterek şöyle şu görüşleri dile getirdi: “Kampanyamızı sadece Ramazanla sınırlı tutmayı düşünmüyoruz. Ramazan'dan sonra sadece fitre olmayacak, ancak insanlarımız fitre dışında tüm yardımları, sadakaları, hatta zekâtlarını o bölgeye verebilecek.
İnsanlardan kendi rızıklarını göndermelerini istemiyoruz. Aşırı tüketimden vazgeçse, sadece israftan vazgeçse, biraz lüksünden fedakârlık yapsa sadece Somali’de değil bütün ülkelerde açlıktan ölen insanlar kurtuluşa ereceklerdir.”
İslam ve Batı dünyasının yaşanan trajediye sessiz kaldıklarını söyleyen Başkan Görmez, “Sorun Doğunun, Batının sorunu değil! Sorun insanlığın sorunudur ve bütün insanlığın burada seferber olması lazım. Burada bütün insanlık kaybediyor, bütün insanlık ölüyor.” diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin bir ilke imza atarak, yardım kampanyalarını birleştirdiklerini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bölgede kalıcı yatırımların gerçekleştirilebilmesi için iş adamlarına büyük görevler düştüğünü kaydetti. “Bizim fitrelerimiz, iftarlarımız birkaç günlük açlığı telafi etmek için kullanılacak.” diyen Başkan Görmez, iş adamlarından Afrika topraklarında sürdürülebilir bir hayatın imkânı için seferber olmalarını istedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Afrika’ya yardım yaparken yanı başımızdaki fakirlerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Biz millet olarak acıları paylaşmak bizim ortak karakterimiz ve bununla iftihar etmeliyiz. Her Ramazan yurtdışına yardım yaparken, bazen yanı başımızdaki yetimi, fakiri unutabiliyoruz. Kendi içimizdeki komşularımıza, sıkıntı içinde olanları ihmal etmeden yardımlarımızı yapalım. Önceliği Afrika’ya verirken, kendi akrabamız, komşumuz, kendi yanı başımızdaki yoksul, fakir insanları unutmamamız gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz