Görmez: Her ilden müracaatları kabul ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din görevlisi olarak görev yapacak en çok 'mele'nin Diyarbakır’a atanacağı...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din görevlisi olarak görev yapacak en çok 'mele'nin Diyarbakır’a atanacağı yönünde çıkan haberlerle ilgili, “Bizim web sayfamızda hangi ilden kaç eleman alacağımız yazılıdır. Ya üç beş aşağıdır ya yukarıdır. Öyle çok farklı değildir. Her ilden o tür müracaatları kabul ediyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti. Görmez, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'En çok 'mele'nin Diyarbakır’a alınacağına ilişkin haberler var. Neden Diyarbakır ve bu alımlarda neler göz önünde bulundurulacak?' sorusu üzerine Görmez, “Bizim web sayfamızda hangi ilden kaç eleman alacağımız yazılıdır. Ya üç beş aşağıdır, ya yukarıdır. Öyle çok farklı değildir. Her ilden alıyoruz, her ilden o tür müracaatları kabul ediyoruz.” cevabını verdi. Gazetecinin, 'Neye göre seçeceksiniz?' şeklindeki sözleri üzerine Görmez, “İhtiyaca göre.” diye konuştu. Görmez, din derslerinin seçmeli olması hakkındaki soruyu ise cevapsız bıraktı.

Reklam
Reklam

“MASA BAŞINDA BELİRLEDİĞİMİZ ŞEYLERİ TATBİK ETMEK YERİNE HALKIMIZA SORACAĞIZ”

Başkan Görmez, ziyarette yaptığı konuşmada ise bir iade-i ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanı olarak göreve başladığımızda bir prensip kararı almıştık. Hizmetlerimizi yürütürken, hizmetlerin nasıl yapılacağını biz kendimiz belirlemeyeceğiz. Arkadaşlarımızla oturup masa başında belirlediğimiz şeyleri tatbik etmek yerine, halkımıza soracağız. Bizden hizmet talep eden tüm insanlarımıza Diyanet’ten nasıl bir hizmet beklediklerini, nasıl bir Diyanet istediklerini sorarak yolumuzu, yöntemimizi, ilke ve prensiplerimizi belirleyeceğimizi ifade ettik.” şeklinde konuştu. Bu sebeple sivil toplum örgütlerine çok önem verdiklerini kaydeden Görmez, “Onların faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bütün sivil toplum örgütlerine Diyanet’ten neler talep ettiklerini, bizden nasıl bir hizmet beklediklerini sorarak stratejimizi belirliyoruz.” ifadesini kullandı.

Büyük şehirlerde sivil toplum örgütlerinin tamamı ile toplantılar yaptıklarını kaydeden Görmez, sözlerine şöyle devam etti: “Sivil toplum örgütlerinin başında da sendikalarımız geliyor. Hele hele bazı sendikalarımız aynı zamanda Diyanet personeline de hitap ediyorlar. Bizdeki sendikacılık başka kurumların sendikalarına benzemez. Daha bir dayanışma içerisinde, kardeşlik ahlakını ve hukukunu zedelemeden asla bir ayrışmaya meydan vermeden, hayırda yarışarak birlikte bir hayrı güzelliği inşa etmeye vesile olarak kabul ediyoruz."

Reklam
Reklam

“DİYANET’İN AYNI ZAMANDA SAHAYA İNMESİ, BİZİM İŞİMİZİ DE KOLAYLAŞTIRDI”

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise Memur Sen ve Diyanet Sen ailesi olarak sendikacılıkta medeniyet değerlerini önemseyerek yol almaya çalıştıklarını vurguladı. Gündoğdu, şunları dile getirdi: “Ücretin de bir araç olduğunu, hele bu Diyanet gibi din hizmetlerinin görüldüğü bir alan ise burada din hizmetlerinin daha sağlıklı verilebilmesi için din görevlilerinin mali sıkıntı çekmemesini, ama maddiyattan ziyade ruhları besleyen eğitim-öğretim anlayışının önünün açılmasını önemsiyoruz. Diyanet öteden beri güzel hizmetler yapıyor, ama sizin gelişiniz ile sosyal projeler, toplumla bütünleşen projeler, kürsüdeki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kürsü ile beraber sahaya, halkın yanına inmesi gibi bir güzelliği de yaşıyoruz.”

Bu durumun kendi işlerini de kolaylaştırdığını belirten Gündoğdu, “Biz hep sahadan topladıklarımızı getirip bunu uzun uzun anlatmaya çalışıyorduk. Şimdi sahadan bize sıkıntılar geliyorken, siz de sahada bunları dinlediğiniz için işimiz kolaylaşıyor. Hz. Peygamber ve kardeşlik hukuku gibi kardeşliğe, birlik beraberliğe insanlığın her zamankinden daha fazla muhtaç olduğu bir süreçte böyle bir kampanyanın tarafınızdan başlatılmış olmasının da memnuniyetini yaşıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ülke ve insanlık için sendikacılık yaptıklarını dile getiren Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlardan bir tanesi Somali’deki felakete yardım kampanyası idi. Aynı günlerde sizin de Başkanlık olarak yardım kampanyası başlatmanız, bütün illerdeki arkadaşlarımız bu kampanyalara diğer yardım kuruluşları ile katkıda bulunuyorken, Diyanet Sen’deki arkadaşlarımız daha bir güven duyarak taşın altına ellerini koydu. Bu durum Türkiye’nin yeni Anayasa’ya en çok ihtiyaç hissettiği ve en çok konuştuğu bu günlerde gönül anayasamızı hep beraber farklı kurumlarla harekete geçirmemizi belgeliyor ki; bu da bizim iftihar ettiğimiz bir tablo.”

Bundan sonra ülke sorunlarının daha azaldığı, hizmetlerin daha arttığı günlerin yaşanması temennisinde bulunan Gündoğdu, “Bizim sendikacılığımız Diyanet İşleri Başkanlığı'nın literatürü ile söylersek, bazen demokratikleşme adına şeytan taşlama, bazen de ülkenin geleceğini inşa etme adına tavaf etmeyi beraberinde getiriyor.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: