Görmez: Şii-Sünni Çatışması Üstünden Yürütülen Siyaset Kabul Edilemez

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Son yıllarda Şii-Sünni çatışması altında dünyaya egemen olmak isteyen siyasetler,...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Son yıllarda Şii-Sünni çatışması altında dünyaya egemen olmak isteyen siyasetler, kendi düşüncelerine mezhep ayrımı rengi öne sürerek başarıya ulaşmaya çalışıyorlar. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir." dedi.

İran Büyükelçiliği’nin Ankara Swiss Otel’de düzenlediği iftar yemeğine; Diyanet İşleri Mehmet Görmez ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour'un ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Müslümanların bir küçük aidiyetinin bir de büyük aidiyetinin olduğunu ifade ederek; bu aidiyetlerin bölgeye, soya, ırka, mezhebe aidiyetler olduğunu ifade etti. Görmez, büyük aidiyetin ise İslam’a olan aidiyet olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Müslümanların özellikle son zamanlarda küçük aidiyetlerini büyük bir kine çevirerek, büyük aidiyetin önüne geçirebildiklerini bildiren Görmez, "Müslümanlar yüce değerlerini bir tarafa bırakarak hiçbir zaman küçük aidiyetleri büyük aidiyetlerin önüne geçirmemelidirler. Bunu yaptıkları zaman dünyanın hiçbir mazlum ülkesine yardım etmeleri mümkün değil. Bütün dünyadaki Müslümanlara yardımcı olmanın yolu birlik ve beraberliktir. Bizi kardeş kılan değerlerde birleşmektir. Yüce Kuran’ın bize öğrettiği dualar vardır. Bunlardan bir tanesini hatırlatmak isterim: 'Rabbimiz yüreklerimizde hiçbir dine karşı bir kin, bir öfke, bir nefret, bir öfke olmasın'." diye konuştu.

HOSSEINPOUR: SİYONİST ŞER ODAKLARININ İŞİ
İran Büyükelçisi Hosseinpour ise, İslam ülkelerinde çatışma ve savaş çıkarmanın ve Şii–Sünni ihtilaflarını gündeme getirmenin Siyonist rejimin şer odaklarının işi olduğunu ifade etti.

Hosseinpour, bu rejimin, İslam ülkeleri arasına tefrika sokmayı ve düşmanlık oluşturmayı kendi varlığının idamesi olarak gördüğünü kaydetti. Müslümanlara düşen görevin akıllı davranmak olduğunu dile getiren Bahman Hosseinpour, bölgede oyanan oyunların üzerinden ancak bu şekilde gelineceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, programda, Mavi Marmara baskının slaytlar eşliğinde yayınlanması ise dikkatleri çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: