Görüntüler İngiltere'yi kızdırdı

İngiliz basını, İran'ın gözaltına aldığı 15 İngiliz askerinin görüntülerinin İran devlet televizyonunda yayımlanmasını sert dille eleştirdi.

The Times gazetesi, "tutsakların İran'ın propaganda savaşı için teşhir edildiğini" yazdı. Gazetenin başyazarı, İngiltere'nin İran üzerindeki baskısını sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Daily Mail gazetesi ise gözaltına alınanlar arasında bulunan kadın askerin başörtülü fotoğrafına ilk sayfasında yer verirken, sorunun çözümünde yetersiz kaldığını düşündüğü Dışişleri Bakanlığını manşetten eleştirdi.

Reklam
Reklam

The Daily Telegraph gazetesinin haberinde, İngiliz kadın asker Faye Turney'nin İran devlet televizyonunda, yanlışlıkla sınır ihlali yaptıkları için özür dilemeye zorlandığı, bu durumun İngiltere'de büyük bir öfkeye yol açtığı kaydedildi.

Gazetenin başyazarı da İran'ın bu davranışının, uğradığı tecridi derinleştirmekten başka bir işe yaramayacağını savundu.

The Guardian gazetesinin başyazarı da İran'ın tavrının kabul edilemez olduğunu belirterek, krizin aşılması için Türkiye, Suudi Arabistan, Irak ve AB'nin devrede olduğuna işaret etti.

AA