"Görüş bildirmemiz mümkün değil"

Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bugünkü görüşmelerinde yargı reformunu masaya yatırdıklarını söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Adalet Bakanlığının yargı reformu taslağı hakkında kendilerine yaptığı çağrıyı anımsatarak, “Adalet Bakanlığı'nca, bizim düşüncelerimiz soruldu. Biz Adalet Bakanlığı'na herhangi bir düşünce belirtemeyeceğimizi ifade ettik. Bizim önümüze gelme ihtimali olan bir konuda herhangi bir görüş bildirmemiz mümkün değildir” dedi. Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bugünkü görüşmelerinde yargı reformunu masaya yatırdıklarını söyledi.

Kılıç, Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi konferansına girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Kılıç, Cumhurbaşkanı Gül ile bugün gerçekleştirdikleri toplantının anımsatılması üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı bize yargı reformu üzerine düşüncelerimizi sordu. Ancak, daha öncede ifade ettiğimiz gibi Adalet Bakanlığı bu konuda yaptığı hazırlıklar ile ilgili bize çağrıda bulunmuştu. Bizim düşüncelerimiz sorulmuştu. Biz de Adalet Bakanlığı'na herhangi bir düşünce belirtemeyeceğimizi ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanı ile bu çerçevede bir görüşme olmuştur. Bizim önümüze gelme ihtimali olan bir konuda herhangi bir görüş bildirmemiz mümkün değildir” dedi.

Kılıç, ayrıca gündeme ilişkin mesajlarını da konferansta vereceğini dile getirdi.(ANKA)