Göstericilerin molotoflu saldırısı vatandaşa korkulu anlar yaşattı

1 Eylül Dünya Barış Günü için Kadıköy Meydanı’nda yapılacak mitinge gelen göstericilerin molotof kokteylleri ve...

1 Eylül Dünya Barış Günü için Kadıköy Meydanı’nda yapılacak mitinge gelen göstericilerin molotof kokteylleri ve kaldırım taşlarıyla polise saldırması vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Herşeyden habersiz vapurdan inen vatandaşlar şaşkına dönerek kaçmaya çalışırken, anne-babalarının kucaklarındaki çocuklar da korkudan ağladı.
İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen miting olaylı başladı. Polisin yasadışı pankart ve dövizlere izin vermemesi ve arama noktalarında çantaları kontrol etmek istemesi üzerine bir grup, polise saldırdı. Polisin biber gazıyla karşılık vermesi üzerine eylemciler saldırıya molotof kokteylleriyle devam etti.
Yaşananlar Kadıköy İskele Meydanı’nı savaş alanını çevirirken, her şeyden habersiz vapurlardan inen vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Gördükleri karşısında korkuya kapılan vatandaşlar, biber gazı dumanları ve göstericiler arasından koşarak kaçtı. Anne-babalarının kucaklarından savaş alanına dönen meydandan geçen çocuklar ise korkudan ağladı.
Bu arada, olaylar sırasında kaydedilen görüntüler göstericilerin miting alanına hazırlıklı geldiklerini ortaya koydu. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, önceden hazırladıkları molotof kokteyllerini polisin bulunduğu yöne doğru fırlattı. Olaylarda, polisin çelik bariyerlerden oluşturduğu güvenlik koridoru da zarar gördü. Bariyerler göstericiler tarafından yere devrildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz