Göynük Belediye Başkanı Kazan: "Akşemseddin Hazretlerini ve Göynük'üdünya tanımalı, bilmeli"

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, "Akşemseddin Hazretlerini ve Göynük'ü dünya tanımalı, bilmeli" dedi.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, "Akşemseddin Hazretlerini ve Göynük'ü dünya tanımalı, bilmeli" dedi.

Kazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini kabul etmelerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Başbakanımızı 26-27 Mayıs'ta düzenlenecek Akşemseddin Hazretleri Anma Günü Etkinlikleri'ne davet ettik. Başbakanımız programı uygun olursa katılabileceğini söyledi. Başbakanımızı Göynük'te görmekten çok mutlu olacağız" dedi.

Kazan, her yıl artan deneyimle Akşemseddin Hazretlerinin çok yönlü kişiliğine, ruhuna uygun bir anma etkinliği gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Etkinliğin bu yıl 25. gerçekleştireceğiz. Akşemseddin Hazretlerinin sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde de tanınmasını hedefliyoruz. Akşemseddin Hazretlerinin kamuoyunun bilmediği çok sayıda niteliği var. Akşemseddin Hazretleri, Göynük'ün en büyük gücü ve sembolü. Akşemseddin Hazretlerini ve Göynük'ü dünya tanımalı, bilmeli" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akşemseddin'in Hacı Bayram Veli tarafından görevlendirildiği ilk yerleşim yerinin Göynük olduğuna dikkati çeken Kazan, şunları kaydetti:

"Göynük, İstanbul, Ankara, Bağdat tarihi kervan yolu üzerinde önemli bir menzildir. Burası tesadüfen seçilmemiştir. Akşemseddin Hazretleri, kendisine bağlı dervişler ve esnaf Göynük'te kervanlara hiç bir karşılık beklemeden hizmet etmişlerdir. Akşemseddin Hazretleri, manevi ağırlığı, Osmanlı sarayı üzerindeki etkisi ve halkın içinde yaşaması sebebiyle Anadolu'nun en parlak dönemini yaşamasını sağlamıştır. O Anadolu aydınlanmasının en önemli isimlerinden biridir. Akşemseddin Hazretleri'nden sonra onun kadar etkili ve Anadolu'da bütün halk kitleleri tarafından sevilen bir başka din adamı yetişmemiştir. Akşemseddin Hazretlerini hak ettiği değeri ve ilgiyi oluşturmak istiyoruz. Bu hedef için çalışıyoruz"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: