Göz Çevresindeki Kırışıklığa Bıçaksız Tedavi

Ağrısız ve acısız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan radyofrekans ile göz çevresindeki kırışıklıkları tedavi eden...

Ağrısız ve acısız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan radyofrekans ile göz çevresindeki kırışıklıkları tedavi eden Birinci Göz Hastanesi doktorlarından Melike Gedar, tedavi sayesinde ciltteki kırışıkların yüzde 50'ye yakın azalma gösterdiğini söyledi.

Uyuşturmadan uygulanan tedavi esnasında hastanın ağrı ve acı duymadığını kaydeden Gedar, "Hasta yüzünde sadece geçici bir ısı artışı hissediyor. Radyofrekans cilde zarar vermeden doğal bir tazelik meydana getiriyor." dedi. Cerrahi olmayan bu yöntemin yaşın ilerlemesiyle ortaya çıkan hafif ve orta derecedeki kırışıkları ameliyatsız tedavi etmeye imkan tanıdığını aktaran Melike Gedar, "Tedavi ile kişi daha sıkı ve daha pürüzsüz bir cilde sahip oluyor. Radyofrekans cilt altı dokularda kollajen üretimini tetikliyor. Bu yöntem oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Ciltteki yenilenme hızlı bir şekilde kendini belli ediyor. Hastanın cildine radyofrekans dalgaları doktorun öngördüğü düzeyde gönderilirken, kişi bu bölgede sıcaklık artışı hissediyor. Bu esnada gerekli kollajen üretiminin tetiklenmesiyle cilt gerilerek daha sıkı ve daha pürüzsüz hale geliyor." şeklinde bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Sarkık deri, ince çizgiler veya kırışıklıklardan rahatsız olan orta yaşlı kadın ve erkeklere önerilen tedavinin 30-60 yaş arası kişilerde başarılı sonuç verdiğini belirten Gedar, "Alerji gibi yan etkiler bulunmuyor. Anestezi ile uyuşturmaya gerek olmayan bu yöntemde kişi hemen günlük hayatına dönebiliyor." diye konuştu. Uygulama sonrası bazı hastalarda birkaç saat süren geçici şişlik, pembelik ve kızarıklık yaşandığını aktaran Gedar, "Her seansı 4-6 hafta arayla yapıyoruz. Genellikle 2-3 seanslık uygulama sonrası 4-8 haftada sonuca ulaşıyoruz. Tam sonucu görmek için 6 ay beklemek gerekebiliyor. Yaşlanmaya bağlı kırışıklık etkisini gidermek için 6 ayda bir tedaviye ihtiyaç duyuluyor." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: