Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Çankaya:

Güneş ışınlarının göze verdiği zararlardan bahseden Uzman Dr. Cem Çankaya, gözleri korumak için güneş gözlüğü...

Güneş ışınlarının göze verdiği zararlardan bahseden Uzman Dr. Cem Çankaya, gözleri korumak için güneş gözlüğü ya da şapka kullanılması gerektiğini bildirdi.

Unıversal Malatya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Çankaya, güneş ışınlarının gözlere verdiği zararla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaz aylarında güneş ışınlarının göze dik geldiği için bazı zararlı etkileri olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü kullanarak bu zararlı ışınlardan korunulabileceğini söyleyen Dr. Çankaya, güneş gözlüğü kullanmayan insanlara da şapka tavsiye ettiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

"Güneş ışınlarına bağlı gözde birçok lezyon oluşmakta, bunlara bağlı yine farklı boyutlarda alerji tipleri oluşmaktadır" diye kaydeden Çankaya, şöyle konuştu:

"İris tabakası renkli olan hastanın gözüne güneş ışınları çok fazla geçmekte ve buna bağlı ciddi manada kamaşma şikayetleri oluşmaktadır. İris tabakası dediğimiz ise, gözün ışığı geçirmeye ve kırmaya elverişli üç tabakanın birleşmesidir. Bu hastalarımızın da özellikle yaz aylarında güneş gözlüğü veya şapka kullanmaları gerekmektedir."

Güneş gözlüklerine de değinen Çankaya, "Özellikle polarize camlar güneş ışınlarını geçirmezler. Ultraviyole ışınları geçirmeyen camlar bizim daha çok tercihimizdir. Bunun dışında çok özellikli bir güneş gözlüğü olmasının pek bir anlamı yok. Sadece Ultraviyole ışınları tutması bizim için yeterlidir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: