Göz Hastalıklarında Erken Tedavinin Önemine Değinildi

Universal Malatya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karabulut, göz hastalıklarında erken tedavinin önemine...

Universal Malatya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karabulut, göz hastalıklarında erken tedavinin önemine değindi.

Şaşılık tanı ve tedavilerinin erken yaşta yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Ahmet Karabulut, "Bir iki yaş arasında çocuğun muayene edilmesi ile hastalık varsa görülür. Göz sağlığı varsa sağlık ve göz tembelliği gibi hastalıklar erken teşhis edilirse, tedavisi daha kolay olur" dedi.

Göz tansiyonu hastalığı konusunda da vatandaşları uyaran Karabulut, daha sonra şunları belirtti: "Birçok hasta bunu fark edememektedir. Bu hastalık gizli seyretmektedir. İleride hasta fark ettiğinde, artık göz hastalığı ileri dereceye erişmiş oluyor. Ailesinde göz tansiyonu hastalığı olanlar risk grubundadırlar. Hiç göz şikayetleri olmasa da, erken yaşlarda muayene olmalıdırlar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: