Göz Yaşartan Yarışma

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde devam eden 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali'nde 'Acı Biber Yeme' yarışması düzenlendi.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde devam eden 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali'nde 'Acı Biber Yeme' yarışması düzenlendi. Festival kapsamında bu sene ikincisi düzenlenen yarışmaya 2'si kadın 25 kişi katıldı. Yarışmada birinci olan Hüseyin Akşit Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yarışmayı çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmada katılımcılar, 10 dakikada en çok acı biberi (jelibon) yemek için çaba gösterdiler.

Yarışmacılara biberle birlikte yemeleri için (Beef) domates verildi. 10 dakika sonunda 580 gram acı sivri biberle birlikte domatesi yemeyi başaran Hüseyin Akşit birinci oldu.

Reklam
Reklam

Hüseyin Akşit "Ben de biber üreticisiyim. Acı biberi çok seviyorum, yalnızca acı sivri biber değil, yemeklerle birlikte cin biber yiyorum. Bu nedenle yarışma benim için zor olmadı" dedi.

Yarışmada birinci olan Hüseyin Akşit'e Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkan Çetinkaya tarafından Cumhuriyet Altını hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: