Gözaltına alınan terör örgütü DHKP-C üyesi 13 kişi adliyeye sevk edildi

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında, Kocaeli'de gözaltına alınan...

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında, Kocaeli'de gözaltına alınan 13 örgüt üyesi, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul’daki Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C’nin şehir yapılanmasına yönelik istihbarat çalışmaları sonucu operasyon düzenlemişti. Kocaeli ayağında İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C'nin Kocaeli sorumlusu olduğu, daha önce de aynı suçtan gözaltına alındığı ileri sürülen H.Y.'nin yanı sıra I.A., A.A., S.B., P.T., M.B., Y.E., F.D., C.C., H.Ç., S.K., N.A. ve S.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasındaki bir şahsın özel bir hastanede pratisyen hekim olduğu, birinin emekli, 6 kişinin ise Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan zanlıların terör örgütü üyesi olduğu, örgüte eleman kazandırma faaliyetleri yürüttüğü ve örgütün propagandasını yaptıkları ileri sürüldü. Evlerde yapılan aramalarda ise örgütsel dokümanlar, yayınlar ve belgelerin yanı sıra kendi aralarında yapılan haberleşmede kullanılan iki adet telsiz ve kendilerini zincirlemek için kullanacakları iddia edilen kalın zincirler ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 zanlı ifadelerinin alınmasının ardından, sabah erken saatlerde İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: