Gözardı Ediyor Olabileceğiniz 5 Gıda Hassasiyeti Belirtisi

Geçmeyen birçok sorunun tedavisi sadece gıda olabilir.

İnsanların yıllar boyu sıkıntı yaşadığı bir sürü gündelik sorun, genellikle gıda alerjisine atfedilebilir. Çoğu kişi için bu, tam bir alerji değil belirli bir gıdaya hassasiyet anlamına gelmektedir.

Yiyeceklerin, vücut sağlığım üzerinde yapabileceği etkiyi öğrenince, yediklerime özen göstermeye ve vücüdumun bunlara verdiği tepkilere dikkat etmeye başladım.

1. Göz altı Morlukları

Bunu kendim uzunca süredir göz altı morluklarından muzdarip olduktan sonra öğrendim. Yıllarca farklı göz kremleri, reklam aldatmacası ürünler ve hatta iyi bir uyku düzeni tutturmayı bile denedikten sonra, hiçbir şey bu sorunu çözecek gibi görünmüyordu. Ta ki bu sorunu Google'da aratana ve bunun gıda hassasiyetinin ortak bir işareti olduğunu okuyana dek...

Reklam
Reklam

Koyu göz halkalarının aldığım uyku miktarı ile hiçbir ilgisi olmadığını öğrenince konuyu çözmek için hangi gıda hassasiyetlerinin buna yol açtığını bulmayı denemeye başladım. Hala daha tam bulabilmiş değilim, ama sıkı bir şekilde denemey devam ediyorum.

2. Şişkinlik

Şişkinlik, gıda hassasiyetine sahip olduğunuzun en büyük işaretlerinden biri. Gıdalara karşı hassasiyet, vücudunuzun yediklerinizi doğru şekilde sindiremediği anlamına gelir ve bu mide şişkinliğinin ana nedenidir.

Süt genellikle şişkinliğin en büyük sorumlularından biridir, bu yüzden denemeye değer.

3. Baş ağrısı

Bu zor bir sorundur, çünkü çok sayıda insan baş ağrısı ya da migren yaşar. Bazı gıda hassasiyetleri, baş ağrısı veya migreni tetikleyebilir, bu nedenle bu gıdaların ne olduğunu bilmek ve bunları beslenme listenizden çıkarmak sizi ağrıdan kurtarabilir.

4. Sivilce

Sivilceler, birçok gencin güven problemi yaşamasının sebebidir. Lise yaşlarını geçip yirmili yaşlarına doğru adım atan kişilerin hala sivilcelerle uğraşmak durumunda kalması ise en büyük güven baltalayıcılardan biri olabilir.

Reklam
Reklam

Dermatoloğunuzun verdiği her şeyi, her türlü yüz yıkama jelini denediniz, ancak sorun hala çözülmüyorsa, gıda hassasiyetine bakmayı deneyin. Sivilce sorununuzun tedavisi bunda gizli olabilir, hiçbir zaman bilemezsiniz. Çoğu kişi için süt ürünlerini kullanmayı bırakmak yardımcı olabilir.

5. Enerji eksikliği

Bazı kişiler ne kadar uyursa ya da ne kadar kahve içerlerse içsinler sürekli yorgundurlar. Vücudunuz hassas olduğu belli bir yiyecek varsa, mideniz bunu sindirmeye çalışırken daha fazla enerji tüketiyor.

Temel gıda hassasiyeti testinin, insanların yıllardır yaşadıkları sorunları nasıl tedavi ettiğine dair bir ton gerçek hikayesi var. Eğer bu beş belirtiden herhangi birini sık sık yaşıyorsanız, umarım size faydası olur.

Yaptığınız değişiklikler, sadece fiziksel açıdan kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda genel sağlığınız açısından da çok daha iyi hissedeceksiniz.