Gözler 30 Ağustos resepsiyonunda

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenecek resepsiyon için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşsiz davetiye gönderdi.

Bugün Zafer Bayramı kutlamalarına da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan eşsiz katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşinin de törenlere katılmaması dikkat çekti.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına adaylığı ile başlayan gerginlik, törenler sırasında çözülür gibi oldu. Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın törende kısa da olsa sohbet etmesi aradaki buzlar çözülüyor mu? yorumlarına neden oldu.

Reklam
Reklam

Şimdi gözler bu akşam yapılacak 30 Ağustos resepsiyonunda...

DTP'LİLER DE DAVETLİ DEĞİL

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Ağustos resepsiyonuna AKP, CHP ve MHP'li milletvekillerini davet ederken, TBMM'de grubu bulunmasına karşın hiçbir DTP'li milletvekiline davetiye göndermedi.

DTP Grup Başkanı ve DTP Mardin milletvekili Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanlığı'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenecek resepsiyon için davetiye gelmemesini eleştirerek, "Biz bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş insanlarız. Hep ağızdan düşürülmeyen bölücülük kelimesi aslında kimin tarafından yapıldığı da ortaya çıktı" dedi.

Mynet