Gözler Avrupa Komisyonu'nda

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB ile Kıbrıs arasındaki ilişkileri düzenleyen ve karar aşaması için Çarşamba gününe ertelenen tüzüğün içeriğinde Türk tarafının lehine değişiklik beklendiğini bildirdi.

Bakan Gül, MGK Toplantısı'nın ardından bakanlığa gelişi esnasında gazetecilerin bu konudaki sorularını cevaplandırdı. Gül, bugün Lüksenburk'da yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda ele alınması Çarşamba gününe ertelenen tüzüğün ertelenmesine yönelik olarak Almanya İngiltere ve Avrupa Komisyonu'ndaki muhataplarıyla görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Gül, bu görüşmelerin ertelenmeye vesile olduğunu belirterek, Çarşamba günü yeniden ele alınacak olan tüzükte Türk tarafının lehine değişiklikler beklendiğini bildirdi. Gül, özellikle ticari ilişkiler, direkt yardımlar, ambargonun kaldırılması ve uçuş izni gibi konularda tüzükte iyileştirmeler yapılacağını beklediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Bakan Gül, Rum tarafının Türkiye tarafından tanınıp tanınmayacağına dair bir soruya ise bunun karşı tarafın atacağı adımlara göre şekillenebileceği bildirdi.